Hjem > H > Hvordan Finne Samiske Aner?

Hvordan finne samiske aner?

Hvordan går jeg frem?

  1. Spør og grav. Forsøk først å få mest mulig informasjon fra andre, før du går på biblioteket eller setter i gang med å søke på Digitalarkivet eller DIS-Norge.
  2. Folketellingene. Folketellingene for 1801, 1865, 1900 og 1910 er digitaliserte og søkbare.
  3. Kirkebøker.
  4. Gravminner i Norge.

Les mer

Også, hvordan søke i folketellinger?

For å finne opplysninger i en folketelling må du minst vite navnet på én eller flere av personene du leter etter. Hvis personen har et veldig «vanlig navn» som Ole Olsen eller Anne Hansdatter, vil du kunne få mange treff når du søker i folketellingene. Og et annet spørsmål, hvordan finne gamle dødsannonser? Finn dødsannonser på Nasjonalbiblioteket

Mange aviser har i senere tid gjort dødsannonsene tilgjengelige på sine nettsider som en tjeneste til sine kunder. Annonsene ligger dog ikke alltid tilbake til det uendelige. Det kan være nyttig å vite at Nasjonalbiblioteket har veldig mange aviser i sin database på nettet.

Deretter, hvor finner man dødsannonser på nett?

På vareminnesider.no finner du dødsannonser for hele landet. Helt tilbake til midten av 1800 tallet har dødsannonser blitt publisert i norske aviser – først og fremst over avdøde fra høyere samfunnsklasser. Utover på 1900 tallet ble det vanlig at dødsannonser ble presentert i avisene også for den «vanlige mann». Hvor finner man dødsannonser? Dødsannonser finner du på våre minnesider. Her kan du enkelt se dødsannonsen som er blitt publisert i en avis, registrere deg for varsel når det eventuelt blir publisert, eller bestille blomster til seremonien.

Hvordan søke etter slekt i USA?

I USA opereres det med mange betalingstjenester for de som ønsker å finne slekten. Haakenstad nevner www.familysearch.org, www.rootsweb.ancestry.com, www.norwayheritage.com som gode hjelpemidler, og disse er også gratis. I sistnevnte finnes det også passasjerlister over de som reiste til Amerika før 1875. Er geni gratis? På Geni.com derimot er det gratis, men vil man se linker til andre slektstrær kan man i det minste betale et beløp for livet. Synes ikke Geni er like enkelt som Myheritage, på Geni må man hele tiden ta stilling til hvem som skal se hva, mens på Myheritage er regelen at kun de du inviterer kan se de som lever.

Hva er 3 meninger?

Tremenning er en slektning i tredje ledd, det vil si en slektning som har felles oldeforeldre som nærmeste felles opphav. Hvordan få tak i tinglyste dokumenter? Du kan se hva som er tinglyst på en eiendom ved å gjøre et oppslag på eiendommen i Se Eiendom. Dette er en gratis innsynsløsning som krever innlogging gjennom ID-porten (minID, bankID osv). Du kan gjøre 10 søk per innlogging, men du kan logge inn på nytt igjen dersom du ønsker å gjøre oppslag på flere eiendommer.

Hvordan finne gamle eiendomsoverdragelser?

Opplysningene i den gamle grunnboken kan du få direkte tilgang til gjennom Digitalarkivets selvbetjeningsløsning for oppslag i gammel grunnbok. I denne løsningen kan du gjøre direkte oppslag i den gamle grunnboken kostnadsfritt.

By Cornela Aalam

Hvordan orientere? :: Hvordan komme til MobilSvar?
Nyttige lenker