Hjem > H > Hvordan Skrive Litteraturliste Med Flere Forfattere?

Hvordan skrive litteraturliste med flere forfattere?

to forfattere: oppgi begge forfatternes navn. Eksempel: Furseth og Everett (1997) – eller – (Furseth & Everett, 1997) tre forfattere eller flere: oppgi etternavn på første forfatter etterfulgt av et al. (Bare oppgi flere forfatternavn hvis to eller flere publikasjoner ellers vil få samme henvisning.

Les mer

Derav, hvem kan jeg ha som referanse?

Ideelt sett bør referanser kunne hentes inn fra hvem som helst som kandidaten har jobbet med tidligere. Utvalget som gjøres bør være mest mulig bredt, pålitelig og relevant. Jobbsøkere bør derfor kunne bes om å oppgi navn på sine tidligere ledere, nære kolleger og samarbeidspartnere, som det kan velges fra. Deretter, hvordan referere til kilde uten årstall? Hva gjør jeg når årstall mangler?

  1. skrive u.å. ( uten år) i stedet for årstallet. Skriver du på engelsk bruker du forkortelsen n.d. (no date)
  2. sette skarpe klammer rundt årstallet dersom du vet helt sikkert når kilden er utgitt/publisert.
  3. bruke skarpe klammer og spørsmålstegn for å vise at året som er oppgitt er usikkert.

Dessuten, hvordan referere til epost?

Skal man bruke f. eks epost skal ikke dette settes opp i litteraturlista – det gjør man ikke med såkalt personlig kommunikasjon, men det skal markeres i teksten med hvem man har personlig kommunikasjon med. Personlig kommunikasjon vil være epost, lynmeldinger, SMS osv. Hva er forskjellen på primær og sekundærkilder? Primærkilder er det originale materialet, for eksempel dokumenter, brev og bilder, som historikeren baserer sin kunnskap på. Sekundærkilder er tolkninger av primærkilder, for eksempel historikerens fortelling.

Folk spør også hva er forskjellen mellom primærkilder og sekundærkilder?

Innenfor kildekritikk snakker vi gjerne om primærkilder og sekundærkilder. Hvis kilden du henviser til er basert på forfatterens egne tanker og forskning regnes det som en primærkilde. Hvis du velger å henvise til det forfatteren har tolket ut fra en annen kilde vil det regnes som en sekundærkilde. I forhold til dette, hva er forskjellen på opplag og utgave? Utgave og opplag

Ny utgave betyr at boka er forandret. Nytt opplag betyr at boka kun er trykket opp på nytt, nøyaktig lik forrige gang.

Så, hvordan referere til kilder i teksten?

I teksten lager du en kort henvisning til kilden. I referanselisten fører du opp en referanse med fullstendig informasjon om den samme kilden. Leseren skal kunne finne referansen i referanselisten ved hjelp av henvisningen i teksten, og informasjonen i referanselisten skal gjøre det mulig å gjenfinne kilden. Man kan også spørre hva er en god kilde? Store norske leksikon er en god kilde, hvor innholdet er skrevet av fagpersoner, og faktasjekket. På skolen er ofte Wikipedia ansett som en dårlig kilde, som du ikke skal henvise til. Det er derimot mye godt stoff også her, og mange av artiklene på Wikipedia viser til andre gode kilder.

Hvordan bruke referanseverktøy i Word?

Referanseverktøyet i Word

  1. Legg til eller endre kjelder ved å klikke på «behandle kilder».
  2. Velg «ny» for å legge inn ei ny kjelde, eller «rediger» for å endre på noko.
  3. Finn den typen kjelde du skal legge inn, det kan vera ei bok, ein artikkel i eit tidskrift, noko frå ei nettside (webområde) eller andre kjelder:

By Downs Vonfeldt

Blir alle telefonsamtaler lagret? :: Hvordan sette opp en korrekt kildeliste?
Nyttige lenker