Hjem > H > Hvordan Bruke Offentlige Ladestasjoner?

Hvordan bruke offentlige ladestasjoner?

Kort fortalt:

  1. Du starter og stopper lading med NAF Ladebrikke, sms, QR-kode, gjennom app eller noen steder betalingskort.
  2. Man stopper ikke for å lade, men lader når man stopper.
  3. Du finner ladestasjoner ved å bruke apper eller bilens navigasjonssystem.

Les mer

Hvordan betaler man på ladestasjoner?

Du kan betale på flere måter: Ladebrikke, app for det respektive ladeselskapet, uregistrert via nettleseren på mobilen, eller SMS. Betalingsinformasjon - som eksempelvis registrert betalingskortkort, eller fakturaadresse - må være i orden før du kan lade. Så, kan jeg lade uten ladebrikke? Ved hjelp av en smarttelefon kan du få tilgang og betale for lading uten å ha ladebrikke eller abonnement hos en ladeoperatør. Betalingen trekkes fra ditt bankkort som du legger inn ved registrering. For deg som ikke har smarttelefon fungerer også SMS.

Hvordan få tilgang til ladestasjoner?

En ladebrikke er isolert sett kun en slags nøkkel av et standardisert format. Den gir deg tilgang til ladestasjoner fra flere operatører, enten det er kommunale gratis ladepunkter eller betalingslading fra de store ladeoperatørene. Hvordan lade med type 2? Ladekabelen for en bil med Type 1 kontakt har en ladekabel med Type 2 kontakt i den enden som skal inn i ladestasjonen. Den har en Type 1 kontakt i enden som skal inn i bilen. En bil med Type 2 kontakt skal benytte en ladekabel som har Type 2 i begge ender.

Ta dette i betraktning, kan laderen stå i hele tiden elbil?

Ikke la bilen stå fulladet over tid.

– Det er som med en PC: hvis du lar ladekabelen stå i datamaskinen hele tiden, så blir batteriets levetid kort, er kommentaren fra Bårli. Ikke kjør batteriet tommere enn 20 prosent, med mindre du lader opp bilen straks du har kommet frem.
Derav, kan man betale med kort på ladestasjoner? Over halvparten av personbilene som selges nå, er elbiler. Men det kan være styrete å lade bilen når du ikke er hjemme. På hurtigladestasjonene må elbilister bruke SMS eller laste ned apper fra ulike leverandører. Å betale med kort, som vi gjør over alt ellers, går ikke.

Hvilke Ladebrikker trenger jeg?

Mange lurer på om du trenger en egen ladebrikke for hver ladeoperatør, eller om Elbilforeningens ladebrikke er bedre enn andre brikker. Svaret på dette er NEI. Du trenger kun én ladebrikke, og du kan bruke en ladebrikke uansett hvor den kommer fra. Kan man hurtiglade uten brikke? Kort fortalt: Du starter og stopper lading med NAF Ladebrikke, sms, QR-kode, gjennom app eller noen steder betalingskort. Man stopper ikke for å lade, men lader når man stopper. Du finner ladestasjoner ved å bruke apper eller bilens navigasjonssystem.

Deretter, hvordan lade elbil uten brikke?

Ved hjelp av en smarttelefon kan du få tilgang og betale for lading uten å bestille ladekort på forhånd eller ha abonnement hos en ladeoperatør. Betalingen trekkes fra ditt bankkort som du legger inn ved registrering. For de som ikke har smarttelefon fungerer også sms.

By Halford Derringer

Hvordan melde seg ut av Elbilforeningen? :: Hvordan lade en Tesla Model 3?
Nyttige lenker