Hjem > H > Hvordan Redusere Antall Desimaler I Excel?

Hvordan redusere antall desimaler i Excel?

I et regneark

  1. Merk cellene du vil formatere.
  2. Klikk Øk desimaler eller Reduser desimaler. i Tall-gruppen i kategorien Hjem for å vise flere eller færre sifre etter desimaltegnet.

Les mer

Hvordan runde av til to desimaler?

Grunnregelen er at vi runder ned når vi har tallene 0, 1, 2, 3 og 4, mens vi runder oppover når vi forholder oss til tallene 5, 6, 7, 8 og 9. Når ett av følgende tall kommer etter komma, skal du med andre ord runde ned: 0, 1, 2, 3 og 4. Tallet etter kommaet og kommaet fjernes. Hvordan skrive desimaltall i Excel? Angi et fast desimaltegn for tall

> Excel Alternativer (Excel 2007). Merk av for Sett inn et desimaltegn automatisk under Redigeringsalternativeri kategorien Avansert. Skriv inn et positivt tall for sifre til høyre for desimaltegnet eller et negativt tall for sifre til venstre for desimaltegnet i Steder-boksen.

Man kan også spørre hvordan runde av tall i excel?

Excel

FormelBeskrivelse (Resultat)Resultat
=AVRUND.OPP(3,14159;3)Runder av 3,14159 oppover til tre desimaler.3,142
I forhold til dette, hvordan fjerne komma i excel? Hvordan fjerne komma og hyperkoblinger fra tall i Excel
  1. Formater celler som tekst. Dette gjøres ved å velge teksten, høyreklikke og velge Format celler. Så der gjør vi endringen.
  2. Finn og erstatt komma. Dette aktiveres med Ctrl + b-tasten i tilfelle Excel på spansk.
  3. Formater celler som tall.

Hvordan runder man opp i Excel?

OPP-funksjonen. Hvis du alltid vil runde ned (mot null), bruker du AVRUND. NED-funksjonen. Hvis du vil avrunde et tall til nærmeste multippel (for eksempel for å avrunde til nærmeste 0,5), bruker du MRUND-funksjonen. Hvordan gjøre om fra prosent til desimaltall? Prosent betyr hundredel, så 13% er det samme som 13 hundredeler, eller 13100. Brøken 13100 kan du gjøre om til desimaltall ved å gjennomføre delestykket 13÷100=0,13.

Hvor er Hundredelsplassen?

Et desimaltall er et tall som inneholder et desimaltegn (komma). Sifrene som står etter kommaet, kalles desimaler. Første plass etter komma er tidelsplassen, neste plass hundredelsplassen og så videre. Hva menes med to desimaler? Et desimaltall med 2 desimaler er et tall med hundredeler. Det andre desimaltallet (3,1) kan skrives med 2 desimaler, altså med hundredeler som 3,10 (fordi 3,1 = 3,10).

Hvordan endre komma til punktum i Excel?

Klikk Fil > Alternativer. Fjern merket for Bruk systemskilletegn under Redigeringsalternativerpå Avansert-fanen. Skriv inn nye skilletegn i skilleboksene Desimalskilletegn og Tusenskilletegn. Tips!: Når du vil bruke systemskilletegnene på nytt, merker du av for Bruk systemskilletegn.

By Dulcie

Hva er regelen for avrunding til nærmeste hundrer? :: Hvordan lage lenke til dokument?
Nyttige lenker