Hjem > H > Hvilke Epler Er Best?

Hvilke epler er best?

I Norge er den største eplesorten er Aroma, deretter følger Summerred og Discovery. Andre norske sorter er Rød Gravenstein, som har vært dyrket siden slutten av 1700 tallet, Rød Prins/Kronprins, Julyred, Åkerø og den forholdvis nye sorten Rubinstep. − I september er ofte norske epler er på sitt aller, aller beste.

Les mer

Også, når på året bør man plante epletre?

Hvis du vil plante et epletre er høsten den perfekte årstiden. Det gjelder også andre vekster. Epletrær kan plantes sent på høsten under forutsetning av at bakken ikke er frossen. Om vinteren er treet i hvile, men så snart det blir noen plussgrader i jorden begynner røttene å vokse. Du kan også spørre når høster man vinterepler? Vintereple er en fellesbetegnelse for eplesorter som høstes fra slutten av september til sist i oktober, de modnes så under lagring i løpet av vinteren. Vintereplene kan lagres i flere måneder og tåler derfor lang transport.

Og et annet spørsmål, hvorfor pode epletrær?

Poding blir brukt i formering av frukttrær, roser, syriner, og vinstokker. Poding brukt brukt i sortsvalg av arter med spesielle egenskaper, til regulering av størrelse på frukttrær, eller for å oppformere sorter som er utsatt for rotpatogener for eksempel rotlus på vinstokker. Hvor lang avstand mellom epletrær? Epletrær er blitt mer og mer populære å bruke som «hekk». Man planter trærne med 2-3m avstand på rekke og vil bli en åpen hekk med epler. Man kan holde trærne i den høyden man måtte ønske. Her kan man mikse flere sorter sammen.

Hvor mange epler på et tre?

Et epletre hos en profesjonell eplegård kan gi langt over 1000 epler hver høst, mens et gjennomsnittlig hagetre produserer 300 epler hvert år. Deretter, når pode epletre? Podekvisten tas i februar-mars og må være fra siste sommers vekst og fra et friskt tre. Podekvist kan tas fra et tre du har i hagen selv, fra andre eplehager eller fra kvistbanker. Podekvist lagres innpakket i vått avispapir med plast rundt i kjøleskap eller enda bedre, nedgravd i snøen, til podingen gjøres i april.

Hvor gammelt blir et epletre?

Vi snakker med andre ord om cirka 30 år uten beskjæring. For å få treet tilbake til «god gammel form», må vi derfor beregne å bruke litt tid. En gradvis beskjæring over tre år anbefales. Årsaken til at ikke alt kan beskjæres på en gang, er at da vil treet rett og slett få skikkelig sjokk. Er Eplefrø giftig? Frø fra kirsebær, plommer, fersken, mandler, epler og aprikoser inneholder faktisk giftige cyanider. Ingen grunn til panikk om du har satt et eplefrø i halsen, man skal spise mengder før det blir skadelig.

Hva betyr eple?

Eplet har symbolisert fruktbarhet og kjærlighet så vel som kunnskap (kunnskapens tre) og visdom, men også død, svikefullhet, fristelse og syndefall (den forbudte frukt). I det gamle Hellas var eplet viet til Afrodite og symboliserte kjærlighet og begjær.

By Norrie

Hvordan nullstille en låst iPhone? :: Hva kan man gjøre med Python?
Nyttige lenker