Hjem > H > Hvordan Aktivere Fiber?

Hvordan aktivere fiber?

Plugg i strøm og slå på de to boksene vi har installert hjemme hos deg. Når de er skrudd på, kan du koble deg til det nye trådløse nettet med datamaskinen din. Navn og passord for det trådløse nettverket finner du under hjemmesentralen (se bilde). Er denne montert på veggen, kan du enkelt løfte den av for å se.

Les mer

Hvordan koble opp fiberkabel?

Den vanligste måten å koble fiberkabler på er å skjøte sammen hovedkabelen med noen korte kabellengder med ferdig kontakt på. Til dette arbeidet benyttes en spesiell sveisemaskin som varmer opp endene på fibrene som skal skjøtes slik at de smelter sammen. Hvordan installere fiber? Vi graver fiberrør frem til din tomtegrense. Fiberrøret må graves ned fra tomtegrensen og inn til nærmeste husvegg. Den svarte fiberkabelen skal avsluttes ved husvegg. Montøren vil legge opp egen kabel fra dette punktet og inn i huset.

Hvordan koble til internett på TV?

Gå til ruteren, trykk på WPS-knappen, og gå tilbake til TV-en i løpet av to minutter.

  1. Velg Koble til på TV-en. Trådløs.
  2. • Velg riktig trådløst hjemmenettverk.
  3. Angi krypteringsnøkkelen til det trådløse nettverket. Standardpassordet finner du på ruteren eller i dokumentene som følger med ruteren.
Hvordan koble til hjemmesentral? Oppkobling av hjemmesentralen
  1. Koble WAN-kabelen (den blå) i WAN-porten på hjemmesentralen og i uttaket merket WAN på veggen.
  2. Har du en Telia box skal denne kobles med LAN-kabelen (den gule) i LAN-porten på hjemmesentralen og i ETHERNET-porten på Telia-boksen.

Hvordan koble dekoder til internett?

Steg for steg Wi-Fi-tilkobling

  1. Velg «Wi-Fi-forbindelse».
  2. Finn ditt trådløse nettverk i listen og trykk OK.
  3. Velg Automatisk konfigurasjon.
  4. Nå er det bare å velge Lukk.
  5. Velg Kablet forbindelse.
  6. Velg Automatisk konfigurasjon.
  7. Trykk Lukk og fortsett å se TV.
Og et annet spørsmål, hvordan koble hjemmesentral altibox? Du legger en kabel fra hjemmesentralen og til punktet hvor TV og TV-dekoder skal stå. Du kobler nettverskabel til hjemmesentralen i en av portene merket Ethernet 2-4. Nettverkskabelen kobles så til dekoderens bakside merket ETHERNET.

Er det mulig å skjøte fiberkabel?

Skjøting av fiber

Det finnes flere måter å skjøte fiber på, men i grove trekk er det bare én metode som benyttes, nemlig sveiseskjøt. Andre metoder er for eksempel limskjøt, mekanisk skjøt og konnektorskjøt. For å kunne sveiseskjøte fiber må man ha en sveisemaskin.
Hvor mye kan fiberkabel bøyes? Pass på å ikke bøye kabelen for krapt. Den er ganske stiv og vanskelig å legge fint rundt hjørner og inn i hull i veggen. Bøyer med en radius på mindre enn 5 cm bør ikke forekomme, da det er sjanse for å knekke kabelen.

Man kan også spørre hvordan forlenge fiberkabel?

Når man snakker om å forlenge nettverket med fiber, tar man vanligvis utgangspunkt i at «nettverket» er basert på kobberkabel, og at fiberen først skal konverteres fra kobber til fiber, og deretter tilbake igjen.

By Johst

Hva koster det å få lagt inn fiber? :: Hvordan fungerer Altibox TV overalt?
Nyttige lenker