Hjem > H > Hvordan Kjøpe Obligasjon?

Hvordan kjøpe obligasjon?

Obligasjoner kan kjøpes gjennom en megler eller bank. Den vanligste måten å delta i obligasjonsmarkedet på for privatpersoner er gjennom obligasjonsfond.

Les mer

Hva menes med kupongrenten på en obligasjon?

Kupongrente er den pålydende renten på en obligasjon. En obligasjon har angitt et bestemt beløp som utbetales til ihendehaver periodevis, ofte årlig. Dette er kupongrenten. I tillegg er det angitt en sluttutbetaling når obligasjonen utløper. Hvorfor kjøpe obligasjon? Fordeler ved å investere i obligasjoner

Forventet høyere avkastning enn sparing på konto. Tilfører stabilitet i et fond bestående av aksjer og obligasjoner.

Når bør man kjøpe obligasjoner?

Dersom rentene går opp, vil verdien på obligasjoner falle, og motsatt: Hvis renten går ned, vil obligasjoner normalt stige i verdi. Altså bør man kjøpe obligasjoner dersom man forventer at rentene skal settes ned. Hvordan fungerer obligasjonslån? Når man kjøper en obligasjon, låner man ut penger til staten eller eventuelt selskapet, som man etter hvert skal få tilbakebetalt med renter. Utstederen av obligasjonen forplikter seg ved utstedelsen til å betale flere beløp til eieren av obligasjonen, på den samme måten man betaler avdrag på lån.

Man kan også spørre hvem utsteder obligasjonslån?

Hvem utsteder obligasjonslån? Typiske utstedere er store selskaper, banker, boligkredittforetak, kommuner, og fylkeskommuner. Et obligasjonslån kan være usikret, sikret eller garantert av et annet selskap enn utstederen. Man kan også spørre hva er effektiv rente på en obligasjon? Et viktig kjennetegn ved obligasjoner er at prisen endres i motsatt retning av en endring i effektiv rente. Det vil si at dersom den effektive renten øker, går prisen på obligasjonen ned. Hvis markedsrenten stiger vil investor kreve høyere effektiv rente og prisen på obligasjonen går ned for å kompensere investorene.

Man kan også spørre hvordan regne ut obligasjon?

Så kort oppsummert: en obligasjons markedsverdi er den neddiskonterte summen av innbetalingene obligasjonen gir (renter + pålydende). Hva er forskjellen på nominell og effektiv rente? Effektiv rente er den totale prisen du betaler for lånet. Det er med andre ord den nominelle renten, i tillegg til etableringsgebyr, termingebyrer og andre kostnader forbundet med lånet. Det er disse kostnadene som gjør at den effektive renten alltid er høyere enn den nominelle.

I forhold til dette, hva er rentedurasjon?

Eier du et rentefond kan du enkelt bedømme renterisikoen ved å vurdere fondets rentefølsomhet, ofte betegnet som rentedurasjon. Dette er et mål for fondets følsomhet for endringer i markedsrentene.

By Hime

Hva er obligasjoner og sertifikater? :: Hvordan logger man seg på PlayStation Network?
Nyttige lenker