Hjem > H > Hvordan Få Kid-Nummer?

Hvordan få KID-nummer?

Et KID-nummer (kundeidentifikasjonsnummer) brukes ved betaling av en regning for å kunne identifisere kunden og hvilken faktura som er betalt. Bruk av KID-nummer på fakturaen er en automatisk prosess som gjør det enklere å holde styr på hvilke regninger som er betalt, da dette ellers er manuelt arbeid.

Les mer

Er KID-nummer gyldig?

Det finnes ingen sentrale regler for hvordan KID-nummer skal være oppbygd for å være gyldige. De fleste økonomisystemer lar en sette på KID på faktura, men denne avtalen må være godkjent og aktiv før man sender ut faktura med KID, ellers vil nettbanken hevde KID-nummeret er ugyldig og nekte å gjennomføre transaksjonen. Er KID-nummer alltid det samme? Byttes KID-nummeret hver gang eller er det alltid likt? Det varierer fra fakturautsteder til fakturautsteder, men hvis det gjelder en faktura du mottar regelmessig kan KID-nummeret være likt hver gang.

Er KID og OCR det samme?

Med en OCR-avtale bokføres alle innbetalingene med KID automatisk. Bedriften din sparer tid og penger. Enkel registrering av betalingsinformasjon. Hvordan opprette KID? Slik går du frem

  1. Kontakt banken din og be om bestillingsskjema for KID-/eGiro-innbetalingsavtale.
  2. Fyll ut skjemaet og returner det til banken.
  3. Du vil motta en avtalebekreftelse på e-post fra Nets.
  4. Du vil få en bekreftelse fra SendRegning på at KID-nummer er aktivert.

Tilsvarende, hvordan betale regning uten kid?

Skriv dette i meldingsfeltet

Så, hva skal du gjøre hvis det ikke er KID-nummer på fakturaen du skal betale? Iversen anbefaler deg å bruke meldingsfeltet der du vanligvis skriver inn KID til å tydeliggjøre hva betalingen gjelder. - For en håndverkertjeneste er det lurt å skrive adressen der jobben ble utført.
Hvor langt er et KID nummer? Et KID-nummer kan være fra 3 til 25 siffer langt, inkludert et kontrollsiffer. Det finnes ikke regler for hvordan et KID-nummer skal bygges opp, slik at typen informasjon som er inkludert i det enkelte KID-nummer, kan variere mellom bedrifter og organisasjoner som bruker ordningen.

Hva skjer om du skriver feil KID?

Alle feiltastinger i KID-nummeret skal normalt fanges opp i gyldighetssjekken. Skulle du likevel være så uheldig og komme gjennom nåløyet med feil KID, og kontonummeret er riktig, kommer betalingen uansett til riktig mottaker. I forhold til dette, hva består kid av? Hva er KID? KID er en forkortelse for "Kundeidentifikasjon" og benyttes ved regningsbetaling i Norge for å identifisere hvilken kunde en betaling kommer fra og hvilken faktura innbetalingen gjelder. KID består av 1 til 24 sifre samt et kontrollsiffer til slutt (dermed totalt fra 2 til 25 sifre).

Hvordan å betale en faktura?

Du kan gå i banken og betale fakturaen med kontanter eller ved å belaste kontoen din. Du må imidlertid betale et ganske stort gebyr ved at banken skal gjøre jobben. Jeg vil anbefale deg å la foreldrene dine eller noen andre som har nettbank betale regningen mot at du betaler beløpet til dem.

By Mapel

Hva er OCR fil? :: Hvordan koble dekoder til TV?
Nyttige lenker