Hjem > H > Hva Kjennetegner Lakshmi?

Hva kjennetegner Lakshmi?

Lakshmi er en hinduisk gudinne for velstand og lykke. Lakshmi er Vishnus hustru. Ikonografisk fremstilles hun som en vakker kvinne omgitt av elefanter, lotusblomster og vann som representerer velstand og overflod. Hun er velstandens og lykkens gudinne.

Les mer

Ta dette i betraktning, hva er den viktigste høytiden i hinduismen?

Divali er den viktigste høytiden i Hinduismen. Hvor mange wiccanere finnes det? Både menn og kvinner kan kalles hekser i wicca. I England finnes det flere tusen aktive hekser. I Norge er tallet noe usikkert, men det finnes minst 200 aktive hekser, og mange flere som lar seg inspirere av det bevegelsen står for.

Hvor ble wicca grunnlagt?

Siden grunnleggelsen i England i 1946 har wicca utviklet seg i mange retninger, og det er i dag relativt store forskjeller mellom for eksempel engelsk og amerikansk wicca. Det de har felles, er en tro på to eller flere kjønnede guder, som guder og gudinner fra keltisk, gresk og egyptisk mytologi. Hva er heksekunst? Heksekunst er en vanlig betegnelse på heksenes praktiske utøvelse av magi.

I forhold til dette, hvem er den viktigste guden i hinduismen?

Det er likevel slik at de fleste hinduer tror på en øverste gud. Hinduismens øverste gud kalles for Brahman. Brahman er tilstede i alt som finnes. Deretter, hvilken gud mener de fleste hinduer er den øverste guden? Brahma er en personlig gud, mens Brahman er den guddommelige urkraft som styrer verden. De personlige gudene trer fram i verden gjennom et antall avatarer eller inkarnasjoner. De kan representeres av mannlige gudeskikkelser som Brahma, Vishnu og Shiva eller gudinner som Durga, Kali og Sarasvati.

I forhold til dette, hvem er gud i hinduismen?

Brahma, Vishnu og Shiva

I hinduismen finnes det mange forskjellige guder. De tre viktigste gudene er Brahma, som skapte verden, Vishnu, som opprettholder verden, og Shiva, som ødelegger den.
Du kan også spørre hvorfor tilbes shiva? Shiva er hele universet, og den fysiske verden er et av hans aspekter. Materien kan identifiseres med Parvati, og når Shiva ser på sin elskede Parvati, ser han derfor seg selv. Han er både en fruktbarhetsgud og en gud for askese.

Og et annet spørsmål, hvor mange hellige tekster finnes i hinduismen?

Vedaene er betegnelsen på fire store tekstsamlinger: Ringveda, Yajurveda, Samaveda og Atharvaveda. De er de hellige tekstene som er felles for hinduismen, og her møter vi grunnlaget for de ulike retningene.

By Anet Schauble

Hvordan fungerer lyddempende hodetelefoner? :: Hvem tilber Vishnu?
Nyttige lenker