Hjem > H > Hvordan Bli Kvitt Rust På Stokkroser?

Hvordan bli kvitt rust på stokkroser?

Bladene kan lett angripes av roserust, jeg pleier å sprøyte dem med samme grønnsåpe/rødspritblanding som jeg bruker til roser. Dvs 10% grønnsåpe og en dæsj rødsprit. Jevnlig sprøyting helt fra bladene kommer ser ut til å ha god effekt. Det finnes en flerårig stokkrose som heter Alcea ficifolia.

Les mer

Derav, hvordan stelle løvemunn?

Løvemunn trives best ved 15-20 grader, men tåler temperaturer ned mot null. I sterk, varm sol kan den bli svidd. Det er viktig at løvemunn ikke blir plantet ut for tidlig på våren, og den bør herdes om den har stått inne. Høye sorter bør stå i le for vinden. Hvordan så riddersporer? Planten er giftig. Forkultivering: I mars-april for blomstring samme år eller i aug-sept for blomstring året etter. Så tynt i fuktet såjord. Holdes fuktig, 20-22°C.

Er Løytnantshjerte giftig?

Løytnantshjerte, Småhjerte - Dicentra-arter. Giftig i store mengder. Symptomer på forgifting er skjelvinger, oppkast og diaré samt pusteproblemer. Er all stemor spiselig? Alle roser, stemorsblomster og blomkarser du dyrker selv kan spises.

Er pioner giftige?

Pioner inneholder en rekke ulike kjemiske stoffer, som monoterpenoide glukosider, flavonoider, tanniner, stilbenoider, triterpenoider, steroider, paeonol og fenol. Mange av disse stoffene har biologisk virkning. Pion er giftig for mennesker, katter og hunder, og forgiftningen fører til kvalme, oppkast og diaré. Også, hvordan så akeleie frø? Kan sås direkte, men forkultivering anbefales. Så tynt i fuktig såjord. Dekk gjerne med vermiculite. Holdes fuktig, dekk med plast eller still i minidrivhus.

Så, hvordan ta frø fra akeleie?

Akeleier setter også store mengder frø og er lette å få til. Jeg pleier å ta frøkapslene med det samme de er modne, og legge dem i et pappbeger for å tørke skikkelig. Når de er tørre, legger jeg dem over i små plastposer og lagrer dem i kjellerboden. Skal akeleie klippes ned? Akeleie er en nøysom staude som trives i alt fra sol til skygge, og i næringsrik, fuktig og kalkholdig jord. Akeleie bør i likhet med andre stauder klippes helt ned når planten har visnet sent på høsten for å gi plass til nye friske skudd fra bunnen.

Deretter, når så kornblomst?

Kornblomsten kan du enkelt så direkte i jorden. Blomsten egner seg godt i både potter og i bed, og fremgangsmåten er veldig enkel. Såing kan finne sted på våren rundt mai.

By Riegel

Når høste ingefær? :: Hvordan ta frø fra stokkroser?
Nyttige lenker