Hjem > H > Hvordan Velge Passord?

Hvordan velge passord?

Et godt passord har to viktige egenskaper:

  1. Bruk et langt passord, gjerne en setning.
  2. Bruk et passord bare du husker.
  3. Bruk forskjellige passord for forskjellige tjenester.
  4. Bruk norske bokstaver, tall og spesialtegn.
  5. Ikke gjenta samme tegn mange ganger.
  6. Ikke bruk vanlige enkeltord; bruk heller setninger.

Les mer

Hvor mange ulike passord bør en bruke?

Derfor bør du generelt bruke passord som er minst 10 til 15 tegn. Jo lenger passordet er, jo lengere tid tar det å knekke det. Sørg for at passordet ditt inneholder store og små bokstaver, tall og spesialtegn. Dette gjør det mye vanskeligere å knekke koden. Hvordan finne lagrede passord i Chrome? Sjekk de lagrede passordene dine

  1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst klikker du på Mer Innstillinger.
  3. Velg Passord Sjekk passord.

Hvordan finne ut passord på trådløst nett?

Velg navnet på Wi-Fi-nettverket ditt ved siden av Tilkoblinger i Nettverks- og delingssenter. I Wi-Fi-status velger du Trådløse egenskaper. I Egenskaper for trådløse nettverk velger du fanen Sikkerhet, og deretter merker du av for Vis tegn. Nettverkspassordet Wi-Fi vises i boksen Nettverkssikkerhetsnøkkel. Hvordan finne lagrede passord på Internet Explorer? 1. Start Internet Explorer og finn menyalternativet «Internett alternativer/Internet- Options» i «Verktøy/Tools» menyen. Klikk på kategorien «Innhold/Content» og så «Innstillinger/Settings» i seksjonen «Auto fullfør/AutoComplete» og deretter «Administrer passord/Manage passwords».

Hvordan finne passord til Google konto?

Passordene dine lagres i Google-kontoen din. For å se en liste over kontoer med lagrede passord, gå til passwords.google.com eller se passordene dine i Chrome. Du må logge på igjen for å se passord. Hva er et sikkert passord? – Husk at mellomrom mellom ordene også regnes som tegn. Noe som gjør det praktisk å bruke en hel setning som passord. Den bør være på minst fire-fem ord. På den måten får du et langt men likevel enkelt passord som er nesten umulig for andre å knekke.

Hvordan finne ut passord på Iphone?

Se lagrede passord i Innstillinger

  1. Trykk på Innstillinger og velg Passord. I iOS 13 og eldre versjoner velger du Passord og kontoer.
  2. Bruk Face ID eller Touch ID når du blir bedt om det. Eventuelt kan du skrive inn koden din.
  3. For å se et passord velger du et nettsted.
Derav, hvor sikkert er passordet mitt? Hvor lang tid det vil ta for en vanlig PC å knekke passordet ditt, får du vite på howsecureismypassword.net. Alt du trenger å gjøre er å oppgi et passord, og så får du se hvor sikkert passordet ditt er. Beregningen foregår i din nettleser, og ingenting sendes til serveren.

Hvorfor benytter man en passphrase?

En passordfrase er som et passord bare lenger: ord og tegn du skriver inn for å identifisere deg. Vi anbefaler at du bruker minst tre ord, for eksempel en kort setning. Crypho bruker også passordet ditt til å opprette en kryptografisk nøkkel som brukes til å sikre kommunikasjonen din.

By Frey

Hvordan endre passord på windows? :: Hvordan slette mange e-poster?
Nyttige lenker