Hjem > H > Hvordan Har Sosiale Medier Endret Språket Vårt?

Hvordan har sosiale medier endret språket vårt?

De fleste skriver Facebookmeldinger på bokmål (70 %), mens 6 % skriver på nynorsk. Det er svært interessant at hele 67 % bruker dialekt, mens over halvparten skriver meldinger på engelsk (52 %) . Over 90 % krydrer meldingen med tegn og smileys , mens mange bruker forkortelser (60 %).

Les mer

Hvordan kommuniserer vi på sosiale medier?

Her kan de for eksempel dele informasjon, utveksle erfaringer, diskutere, legge ut bilder og videoer, og spille spill. Språket i sosiale medier er gjerne metaforisk. På Facebook har du mange ”venner”, men ”venner” på Facebook er ikke det samme som venner i det virkelige livet. Deretter, hvordan påvirkes livsmestring av sosiale medier? Samtidig kan sosiale medier bidra til å øke følelsen av ensomhet og utilstrekkelighet gjennom sammenligning med andre. Dette kan føre til selvdestruktive tanker og ha negativ påvirkning på vår psykiske helse. Algoritmene i sosiale medier kan i tillegg begrense vårt perspektiv og føre til konflikt.

Hvordan kommunikasjon påvirkes av sosiale faktorer?

Status er en faktor som kan påvirke kommunikasjonen mellom oss. Det påvirker både hvordan vi bruker språket, gjennom sosiolekter, og hva slags holdninger vi har til den vi kommuniserer med. Det å ha høy status øker troverdigheten til den som kommuniserer, og det motsatte skjer ved lav status. Hvordan blir det norske språket påvirket av engelsk? Engelsk er det språket som påvirker norsk mest. Uttrykk som " å chille", "joine" og "chatte" forekommer hyppig i ungdomspraten. Det er heller ikke vanskelig å se hvor uttrykk som "Han ruler!" eller "Den boka suger!" stammer fra. Det er ikke fullt så vanlig at voksne bruker slike ord og uttrykk.

Hvordan kan teknologi påvirke språket?

«Bil» og «fly» er eksempler på ord som har kommet av teknologisk utvikling. Når det kommer til nyere ord, har for eksempel de fleste applikasjoner, eller apper, raffinement og funksjoner som fører med seg enten nye ord eller ny bruk av velkjente ord, forklarer Hårstad. Hvordan fungerer sosiale medier? Sosiale medier er nettsider og apper som tilrettelegger for å skape og dele innhold, og å delta i sosiale nettverk. Facebook er det mest vanlige sosiale mediet, både i Norge og internasjonalt, men også Twitter, Instagram, YouTube og Snapchat er mye brukt.

Tilsvarende, hvordan påvirker sosiale medier psykisk helse?

Hyppig bruk av sosiale medier gir økt eksponering for netthets og fører også til mindre søvn og mindre fysisk aktivitet. Tidligere forskning har vist at god og tilstrekkelig søvn, samt fysisk aktivitet forebygger psykiske plager. Blant guttene, finner forskeren ikke den samme sammenhengen. Hvordan påvirker sosiale medier selvbilde? Sosiale medier fører til kroppspress, dårlig selvbilde og ensomhet hos barn og unge, slår nyhetsoppslag stadig fast. Som i denne saken, hvor en forsker ved Idrettshøyskolen advarer mot at sosiale medier kan gi kroppspress til Barnevakten.

Ta dette i betraktning, hvordan kan kulturell identitet uttrykkes?

I mange sammenhenger er det etnisitet, religiøsitet, nasjonalitet eller annen stedstilhørighet som blir det som først av alt definerer din kulturelle identitet.

By Pontus Lefler

Hva er kulturelle faktorer? :: Hva har fornorskingspolitikken hatt å si for samisk språk og kultur?
Nyttige lenker