Hjem > H > Hvordan Gjøre Adresse Privat?

Hvordan gjøre adresse privat?

Kontakt teleoperatøren. Nettkatalogene henter sin informasjon fra teleoperatørene. Om du ikke vil at teleoperatøren skal gi ut disse opplysningene kan du be operatøren om å reservere ditt navn og telefonnummer, samt eventuelt din adresse, mot oppføring.

Les mer

Kan man skjule telefonnummer?

Klikk så på «Anropsinnstillinger» og velg «Flere innstillinger». Der kan du bruke en slider for å slå skjult telefonnummer av eller på. Ta dette i betraktning, hvordan skaffe seg hemmelig telefonnummer? Reservasjon mot publisering av telefonnummer betyr at nummeret ikke er søkbart hos opplysningstjenester. For å reservere ditt telefonnummer, må du ta kontakt med din teletilbyder som er ansvarlig for utlevering av riktig kontaktinformasjon. Noen leverandører tilbyr denne tjenesten via «mine sider» på deres hjemmeside.

Blir oppringt av mange norske nummer?

Hvis du ikke kjenner igjen det norske nummeret som ringer deg – bruk noen sekunder på å kikke på antall sifre før du svarer. Dette er et klassisk eksempel på «phishing», hvor svindleren «fisker etter» dine personlige opplysninger. Blir oppringt av nummer som ikke er i bruk? Metoden kalles ofte også for spoofing. Enkelt forklart går mobilkapring ut på at svindlere «kamuflerer seg» bak et falskt telefonnummer eller en falsk e-postadresse. Dette betyr at du ikke får se det ekte telefonnummeret svindlerne ringer eller sender en SMS fra.

Tilsvarende, er det lov å ha to adresser?

Du kan ikke ha flere folkeregistrerte bostedsadresser, men du kan legge til en postadresse uten at det endrer din folkeregistrerte bostedsadresse. Postadressen blir da brukt av Skatteetaten og de fleste andre statlige myndigheter. Du må selv melde adresseendring til Posten for at all posten din skal komme frem. Du kan også spørre hvordan få bekreftelse på bostedsadresse? Bostedsattest kommer på papir med stempel og signatur. Attesten sendes til din folkeregistrerte adresse. Du kan forvente at det tar inntil to uker pluss postgang før du får attesten.

Hvordan endre bostedsadresse?

Flytter du, må du melde fra både til Folkeregisteret, og til Posten. Endre din folkeregistrerte adresse ved å melde flytting hos Folkeregisteret. Når du har har gjort dette, så får vi og de andre offentlige instansene automatisk beskjed om endringen. Hvordan slå av nummervisning? For å skjule nummeret ditt må du først gå til «Innstillinger». Deretter velger du «Telefon» fra menyen, og blar litt nedover på siden til du finner en fane som heter «Nummervisning». Klikk på denne, så vil du få valget om å slå av eller på nummervisning.

Tilsvarende, kan man finne ut hvem som ringer med skjult nummer?

Det er dessverre ikke noen måte du selv kan finne ut hvem som ringer deg med ukjent nummer, men det er likevel noen ting du kan gjøre. På noen mobiltelefoner er det mulig å gjøre endringer i innstillingene slik at man blokkerer for muligheten til å ringe deg med skjult nummer.

By Benjamen Aragundi

Hvem kan ringe med skjult nummer? :: Når er det vanlig at barn får mobil?
Nyttige lenker