Hjem > H > Hvem Har Lov Til Å Føre Regnskap?

Hvem har lov til å føre regnskap?

Alle som er ansatt i en bedrift har lov til å føre regnskap for den bedriften de er ansatt i. Dersom selskapet er en del av en større gruppe har den ansatte faktisk også lov til å føre regnskap på vegne av andre selskaper i denne gruppen dersom selskapene er i et konsernforhold.

Les mer

Folk spør også hvilke rapporter skal finansregnskapet bestå av?

Finansregnskapet har som formål å gi korrekt finansiell informasjon om selskapet og består av følgende deler:

  • Resultatregnskap for året.
  • Balanse pr 31.12 vedkommende år (UB) og balanse pr 31.12 året før (IB)
  • Noteopplysninger.
  • Kontantstrømoppstilling.
Hvilke faste utgifter har man? Faste utgifter er utgifter du betaler jevnlig. Dette kan for eksempel være hver måned, hvert kvartal eller årlig. Typiske faste utgifter er husleie, elektrisitet, vann, varme, abonnementer og forsikringer. Husk at renter og avdrag på lån også går under faste utgifter.

Dessuten, hva regnes som faste utgifter?

De faste utgiftene omfatter poster som boutgifter (strøm, leiekostnad, fellesutgifter osv.), renter og avdrag på lån, transportutgifter, offentlige avgifter, forsikring, mobilutgifter og lignende. Folk spør også hvor mye er det vanlig å bruke på mat i måneden? For én person ligger summen i underkant av 3000 kroner for en måned. Mange har muligheter til å spare på mat og drikke, men for å kunne spare bør du først og fremst bestemme deg for hvor mye du ønsker bruke på mat i måneden.

Hva er forskjell på et budsjett og en prognose i økonomistyring?

Prognoser innebærer altså regelmessige korrigeringer etter hvert som året skrider frem. En prognose innebærer vanligvis ikke en evaluering av avviket mellom budsjettet og de faktiske tallene, men faktiske tall benyttes som viktig input for hvordan budsjettet bør korrigeres fremover. Hvorfor lager vi budsjetter? Først og fremst forteller budsjettet noe om hvordan forskjellige handlinger vil ha påvirkning på bedriftens økonomi. I tilknytning til dette, gir et budsjett en indikasjon på hvilke ressurser de planlagte aktivitetene vil kreve, hvilket gir bedriften en pekepinn på hvor mye kapital osv.

Man kan også spørre hva er et budsjett og hva er et regnskap?

I motsetning til et regnskap, som forteller hva som har skjedd økonomisk i en bedrift, så er budsjett et forsøk på å forutsi hva som kommer til å skje. I motsetning til et regnskap, som forteller hva som har skjedd økonomisk i en bedrift, så er budsjett et forsøk på å forutsi hva som kommer til å skje. Hva bruker man penger på student?

Med deltidsjobbBare studielån
Mat, drikke, dagligvarer25152250
Klær og sko720500
Telefon og mediebruk1450500
Personlig pleie580300

Så, hva er normalt matbudsjett for en student?

I snitt bruker studenter 3.316 kroner i måneden på mat, ifølge undersøkelse gjennomført av Respons Analyse for DNB. Dette gjør mat til den nest dyreste utgiften til studenter, etter bolig.

By Tucker

Skal direkte sitat være i kursiv? :: Hvordan lage et personlig budsjett?
Nyttige lenker