Hjem > H > Hvordan Bokføre I Fiken?

Hvordan bokføre i fiken?

Hvis du har en utgift som er relevant for ditt foretak registrerer du dette inn som et kjøp i Fiken. Legg ved dokumentasjon (bilag), oppgi annen informasjon som er relevant for kjøpet og angi til slutt om kjøpet er betalt.

Les mer

Er iZettle godkjent?

Gratisversjonen iZettle Go dekker de grunnleggende kassasystem-funksjonene, men tilfredsstiller ikke skattemyndighetenes krav. Dersom du er bokføringspliktig trenger du derfor betalingsversjonen iZettle Go PLUS. Og et annet spørsmål, hva menes med kontantsalg? Selger du varer eller tjenester hvor kunden gjør opp umiddelbart ved bruk av kontanter, betalingskort eller betalingsløsninger på mobil (for eksempel Vipps) kalles dette kontantsalg.

Hvordan føre utgående faktura?

Alle bedrifter med bokføringsplikt skal bokføre utgående faktura i regnskapet sitt. Når du sender faktura og fører regnskap med Conta, er det veldig enkelt: Alle fakturaer du sender bokføres av seg selv. Når fakturaen er betalt, finner du den på fakturalisten din og merker den som betalt på den aktuelle datoen. Man kan også spørre hvordan bokføre en faktura? Ved bokføring skal fakturaen utgiftsføres i kontospesifikasjonen på artskonto. Posteringen må ha en motpost, og leverandørgjeld må krediteres. Dette kan i utgangspunktet se ut som at det strides mot kontantprinsippet, da det er registrering av gjeld og ikke en utbetaling.

Deretter, hvordan føre et bilag?

Et bilag føres alltid to steder

En grei huskeregel for å legge inn et nytt bilag i regnskapet ditt er at hvert enkelt bilag må alltid føres mot 2 ulike kontoer. Dette kalles en postering. Hver konto har også to sider: en for debet (inn) og en for kredit (ut).
Tilsvarende, hva er kassaloven? Fra 1. januar 2017 er det bare tillatt å selge kassasystem som tilfredsstiller kravene i kassasystemlova og kassasystemforskrifta. Bokføringspliktige har frist til 1. januar 2019 med å oppgradere sine kassasystem eller anskaffe nytt system.

Følgelig, hvem må ha kassaapparat?

Fra 1. januar 2019 må alle bokføringspliktige som har kontantsalg ha et kassaapparat som følger loven. Definisjon av kontantsalg, jfr. Lov til krav om kassasystem (Kassasystemlova): I forhold til dette, hvem er bokføringspliktige? Alle som leverer næringsoppgave og/eller mva-melding til myndighetene er bokføringspliktig. Alle som har regnskapsplikt etter regnskapsloven er også bokføringspliktig. De aller fleste som driver næringsvirksomhet må altså føre et regnskap etter bokføringsreglene.

Tilsvarende, hvorfor kan jeg ikke motta penger på vipps?

Har du vippset fra bankkonto, får mottaker pengene med en gang. Har du vippset fra betalingskort, kan det ta tre virkedager før mottakeren får pengene. Har du byttet bank, men glemt å bytte mottakskonto i Vipps så kan pengene være overført til den gamle kontoen din.

By Arvind

Hvordan synkronisere kontakter fra iPhone til iPhone? :: Hvordan bokføre vipps?
Nyttige lenker