Hjem > H > Hvordan Få Opplysninger Fra Folkeregisteret?

Hvordan få opplysninger fra Folkeregisteret?

opplysningerFolkeregisteret

Dette er de opplysningene som er registrert om en person i Folkeregisteret som kan utleveres til private personer:

  1. Navn (inkludert historikk)
  2. Fødsels- og d-nummer.
  3. Grunnlaget for registrert identitet.

Les mer

Er adresse offentlig?

Folkeregisteret (eller Det sentrale folkeregister (DSF)) er et offentlig register over alle personer som har en tilknytning til Norge. Registeret har siden 1991 vært ajourført av Skattekontoret. Hvordan finne tidligere adresser? Kontakt først Skatteetaten. Om du trenger eldre opplysninger og er henvist til Arkivverket, kan du bruke dette skjemaet.

Hvordan dokumentere bosted?

En bostedattest dokumenterer hvor du bor og hvor lenge du har bodd der. I tillegg dokumenterer attesten hvor lenge du har bodd i Norge, og i nåværende kommune. Hvis du har d-nummer, eller ikke er bosatt i Norge, kan du ikke bestille bostedsattest. Hvordan kan jeg finne personnummeret mitt? Den enkleste måten å finne personnummeret til barna sine på er ved å gå til Skatteetaten sine nettsider. Logg inn og klikk på «Mine opplysninger». Velg «Se mine opplysninger i Folkeregisteret». Derfra kan du klikke på en fane som heter «Familie», så kommer informasjon om barna dine, inkludert personnummeret opp.

Også, hvordan bli folkeregistrert i norge?

Folkeregistrering i Norge

  1. For at du skal anses som bosatt, må oppholdet ditt i Norge vare, eller ha til hensikt å vare i minst 12 måneder.
  2. Når du er medlem som bosatt i Norge, kan du oppholde deg i utlandet i inntil 12 måneder i strekk, og fortsatt være medlem i folketrygden.
Man kan også spørre hvordan kan jeg få personnummer? Hvordan får du fødselsnummer? Dersom du skal bo i Norge i mer enn seks måneder, så skal du folkeregistreres. Da vil du få et norsk fødselsnummer. For å folkeregistrere deg må du selv møte opp ved ett av 42 utvalgte skattekontor, hvor du skal legge fram godkjent legitimasjon og dokumentasjon.

Kan man ha adresse i en postboks?

Dersom leietaker ønsker all post levert til postboksen, også den som er adressert til bolig-/besøksadresse, må det meldes adresseendring fra bolig-/ besøksadresse til postboksadressen. Adresseendring meldes på posten.no. Angående dette, kan en ha to bostedsadresser? Du kan ikke ha flere folkeregistrerte bostedsadresser, men du kan legge til en postadresse uten at det endrer din folkeregistrerte bostedsadresse. Postadressen blir da brukt av Skatteetaten og de fleste andre statlige myndigheter. Du må selv melde adresseendring til Posten for at all posten din skal komme frem.

Og et annet spørsmål, hvor lang tid tar det å endre adresse i folkeregisteret?

Normalt så tar det fra 4 dager og oppover, alt etter mengden flyttemeldinger.

By Anyah

Hvor skal man være folkeregistrert? :: Hvordan logge seg inn på eduroam?
Nyttige lenker