Hjem > H > Hvordan Få Aksent Over A?

Hvordan få aksent over a?

gravistegn, også kalt accent grave, en skråstrek med spissen opp mot venstre over bokstaven, lages med SKIFT+BACKSLASH eller ALT+0096. akutt-tegn, også kalt accent aigu, en skråstrek med spissen opp mot høyre over bokstaven, lages med ALTGR+BACKSLASH eller ALT+0180.

Les mer

Ta dette i betraktning, hvordan skrive ü på pc?

skriver

Når du vil sette innTrykk
à, è, ì, ò, ù, À, È, Ì, Ò, ÙCTRL+` (GRAVISTEGN), bokstaven
á, é, í, ó, ú, ý Á, É, Í, Ó, Ú, ÝCTRL+' (APOSTROF), bokstaven
â, ê, î, ô, û Â, Ê, Î, Ô, ÛCTRL+SKIFT+^ (CIRKUMFLEKS), bokstaven
ã, ñ, õ Ã, Ñ, ÕCTRL+SKIFT+~ (TILDE), bokstaven
Så, hvordan få spanske bokstaver på tastaturet? Hold "Alt" tasten nede, trykk tallet 168, på "tiltall- eller regnemaskin - tastaturet" til høyre!!! Slipp "Alt" tasten.

Dessuten, hvordan få tøddel over o på pc?

på tastaturet ditt så er det en knapp med " ^ ~ " og ".."(under oppover piler = ^) nærme enter knappen. trykk på denne så trykker du "o" eller "a" da får du tødler/prikker over bokstaven . I forhold til dette, hvordan får jeg apostrof over e? Tegnet apostrof får du skrevet ved å holde Alt-tasten nede mens du taster 0146 på det numeriske tastaturet (alt-m på Mac). Apostrof skal se ut som et hevet komma.

Folk spør også hvordan bruke aksent?

Aksenttegn er et tegn som står over en vokal blant annet for å vise trykk eller for å skille ord fra hverandre. I norsk er det ikke obligatorisk å bruke aksenttegn. Unntaket er visse egennavn. Derav, hvordan lage aksenttegn? Det kan variere fra tastatur til tastatur, men vanligvis får du skrevet aksenttegnene slik:

  1. Alt Gr+\ (tasten til venstre for backspace/slettetasten): akutt-tegnet som i idé.
  2. Skift+\ (tasten til venstre for backspace/slettetasten): gravistegnet, som i Genève.
  3. Skift+^ (tasten til høyre for å-tasten): cirkumfleks som i fôr.

Tilsvarende, hvordan finne tøddel?

Hvordan får man til "tødler" over bokstaver som a, o og u? Dette gjøres ved å trykke på denne tasten FØR aktuell bokstav velges. Tødlene vises ikke før bokstaven er valgt, altså trykk på knappen (som vises på bildet over) og trykk så på ønsket bokstav. Da vises bokstaven med tøddel, slik som dette: ä/ü/ö. Ta dette i betraktning, hvordan få en spansk n på mac? På datamaskiner

På en Macintosh trykker man på [option]-knappen etterfulgt av N eller n. Windows-brukere må holde inne alt+0209 eller alt+0241 på nummertastaturet til (vanligvis) høyre. På noen tastatur, for eksempel i Spania, har man en egen knapp til ñ, mens i andre, for eksempel Norge, må man trykke Alt Gr + ~ + n.

Hvordan får man opp ned spørsmålstegn?

ALT+0191 ¿ Spørsmålstegnet opp ned brukes i spansk.

By Cindra

Hvor kommer det spanske språket fra? :: Hvordan endre startside i Firefox?
Nyttige lenker