Hjem > H > Hvordan Tjene Penger Som 13Åring?

Hvordan tjene penger som 13åring?

Hundelufting, barnepass, vasking av naboens bil, hjelpe til å male hus, klippe gress osv. Lettere arbeid på gård, eksempelvis med høsting av frukt/bær eller stell av dyr. Du kan også spørre i nærbutikken, kanskje de trenger noen til å rydde i hyllene, vaske eller holde orden.

Les mer

Hvor kan jeg jobbe som 13 åring?

Har du fylt 13 år, kan du utføre lett arbeid. Dersom arbeidet er lett, kan du for eksempel ta jobb som avisbod eller utføre kontor- og butikkarbeid. Det er arbeidsgivar som skal vurdere om arbeidet er lett. Har du fylt 14 år, kan du også ha anna arbeid som ledd i skolegang eller i praktisk yrkesorientering. Deretter, hvordan få penger som barn? Mange mennesker i denne alderen kan tjene ekstra penger ved å hjelpe til med husarbeid, for eksempel å slå gresset eller ta ut av oppvaskmaskinen. Du kan også gjøre hobbyoppgaver i korte perioder, for eksempel å selge gamle ting eller blomster du har plukket.

Kan en 12 åring jobbe?

Lovlig kan 12-åringer ikke jobbe med de tradisjonelle etterskolejobber - som supermarkedkasse - at deres litt eldre kolleger er kvalifisert for. Men det er mange sidejobber og måter å tjene penger på som de fleste 12-åringer kan håndtere. Hvor mye kan man tjene som avisbud? Du får lønn hver gang du jobber og tjener 15 kroner per avis du selger. Det er også mulighet for å tjene en ekstra BONUS i tillegg! Hva venter du på?

Kan foreldrene mine ta pengene mine?

Foreldrene din kan altså som utgangspunkt ikke ta penger ut av kontoen din, dersom dette er en konto med midler som du har tjent selv eller som du har fått til fri rådighet. Selv om det i utgangspunktet er sånn at du bestemmer over dine penger etter at du har fylt 15 år, finnes det et unntak. Angående dette, hvor mange timer kan en 13 åring jobbe? På skolefrie dager kan du arbeide opp til 7 timer i døgnet. I skoleferier som varer i minst en uke, kan du arbeide opptil 7 timer i døgnet og 35 timer i uken. Arbeidstilsynet kan gi tillatelse til at du kan arbeide utover 2 timer i døgnet og 12 timer i uken ved kulturelt eller lignende arbeid.

I forhold til dette, hvor gammel må man være for å jobbe på bensinstasjon?

I utgangspunktet gjelder det samme for salg av tobakksvarer. Men dette kravet gjelder ikke dersom en person over 18 år har daglig tilsyn med salget. Det er ikke nødvendig med permanent tilstedeværelse. Det er med andre ord ikke ulovlig at 17-åringer jobber alene på bensinstasjoner eller kiosker. Hvor gammel må man være for å jobbe på Starbucks? For å jobbe som Barista må du ha fylt 18 år.

Deretter, hvor mye tjener en 14 åring i timen?

AlderTimesats 01.01. - Alder
16 år123 kroner16 år
15 år107 kroner15 år
14 år94 kroner14 år
13 år84 kroner13 år

By Anastos Pantoliano

Kan foreldre ta ut penger fra barna? :: Kan man låse Bilder på iPhone?
Nyttige lenker