Hjem > K > Kan Man Ha Hjemmekontor I Utlandet?

Kan man ha hjemmekontor i utlandet?

Det er ulike regler for ulike land, og for hvor lenge det skal arbeides i utlandet. Det er viktig å merke seg at noen land har registreringsplikt og rapporteringsplikt allerede fra første arbeidsdag. Dette kan også gjelde for arbeid på hjemmekontor, og selv om man arbeider for en norsk arbeidsgiver.

Les mer

Hvordan få jobb i Hellas?

Dersom du skal bo og jobbe i Hellas i mer enn 6 måneder, må du søke oppholdstillatelse. Selv om dette vanligvis arrangeres av arbeidsgiveren, er det viktig at du har en leie- eller kjøpekontrakt for å bevise at du faktisk bor i Hellas. Du må også vise frem lønnsslipp eller andre bevis på at du er økonomisk uavhengig. Hvordan er det å få jobb i USA? For å jobbe i USA må man ha arbeidstillatelse, som kan være vanskelig å få, særlig dersom du ikke allerede har fått et jobbtilbud før du flytter. Du kan ta kontakt med Den amerikanske ambassaden for å få noen tips. Ofte kan det være lurt å ha tatt utdanning i landet der man ønsker seg en jobb.

Hvor lenge kan man jobbe i utlandet?

Arbeid i EØS-land eller Sveits

Du er fremdeles ansatt og får utbetalt lønn fra arbeidsgiveren i Norge i perioden du jobber i utlandet. Du kan ikke bytte arbeidsgiver under oppholdet. Utenlandsoppholdet varer ikke lenger enn 24 måneder.
Angående dette, hvor mange dager kan man jobbe i utlandet? Dersom arbeidsoppholdet i utlandet overstiger 183 dager eller at hjemmekontoret regnes som et fast driftssted, må den ansatte også betale skatt til arbeidslandet. I slike tilfeller kommer lønnen med til beskatning både i Norge og arbeidslandet.

Hvor lenge kan man være i utlandet med uføretrygd?

Når du skal være i utlandet i mer enn 12 måneder, regnes du som bosatt i utlandet etter folketrygdlovens regler. Det samme gjelder hvis du i 2 eller flere kalenderår etter hverandre skal være i utlandet mer enn 6 måneder i året. Du er ikke lenger medlem i folketrygden når du regnes som bosatt i utlandet. Folk spør også hvor lenge kan jeg oppholde meg i hellas? Ja, hvis du skal oppholde deg i mer enn 3 måneder, må du registrere deg hos gresk politi. Informasjon om registreringsordningen finnes på Registering your residence abroad – Greece.

Tilsvarende, hvordan er det å jobbe i spania?

Spanske statsborgere trenger ikke arbeidstillatelse for å få jobb. Statsborgere fra et EU-land trenger heller ikke arbeidstillatelse for å jobbe i Spania. I de fleste tilfeller må annenhver nasjonalitet søke om arbeidstillatelse. Dette kan du gjøre sammen med din nye arbeidsgiver, eller arbeidsformidling. Følgelig, hvor er det best å bo i athen? I Atens gamleby, Plaka, som ligger i fotenden til Akropolis, finner du et godt utvalg av turistklassehoteller. Dette er det mest populære turistområdet i Aten. Plaka er et forholdsvis lite område med mange bilfrie gater, trange smug, butikker, nattklubber og restauranter.

Deretter, kan jeg jobbe i usa?

For å flytte til USA og jobbe må man ha et arbeidsvisum. Det er egentlig ingen visum som er aktuelle for dere som reiser alene og ikke har høyere utdanning, og som ikke skal investere mye i amerikanske foretak eller skal jobbe med noe helt spesielt (f. eks. i FN).

By Reeve Verbilla

Hvor vanskelig er det å flytte til USA? :: Kan jeg jobbe i Italia?
Nyttige lenker