Hjem > H > Hvorfor Blir Ikke Fløtekaramellene Harde?

Hvorfor blir ikke Fløtekaramellene harde?

♥ Det er veldig viktig å koke karamellmassen passe lenge. Koker du massen for lite, vil ikke karamellene bli stive nok ved avkjøling. Koker du massen for lenge, blir karamellene steinharde.

Les mer

Hvordan redde myke karameller?

1. Del opp karamellene og ha de i en kjele. 2 a. (harde) tilsett 1 dl fløte i kjelen. Tilsvarende, hvordan man får karamel stiv? Karamellen vil alltid bli noe stivere når den er avkjølt enn når den er varm så ikke la karamellen koke for lenge. Hvis jeg skal bruke karamellen som saus til iskrem så lar jeg den koke lite, typ 1 minutt. Hvis jeg skal ha karamellen inni en kake så den må være tykkere så lar jeg den koke lenger, kanskje 4-5 minutter.

Ta dette i betraktning, hvordan pakke inn hjemmelagde karameller?

Ha karamellmassen i formen og avkjøl i romtemperatur før du setter formen i kjøleskapet i minst 4 timer og gjerne over natten. Løft karamellen ut av formen og del opp i terninger. Pakk karamellene inn i matpapir og oppbevar dem kjølig. Hvor lenge holder hjemmelaget karamell seg? Karameller inneholder mye sukker og holder seg derfor lenge, minst 1 måned i lufttett boks i kjøleskap og minst to uker i lufttett boks i romtemperatur.

Også, hvordan få fudge til å stivne?

Sett i kjøleskapet til fudgen stivner. Kutt i biter og server eller pakk inn og gi vekk. Hvorfor skiller karamellen seg? Hvis du synes fudgen skiller seg under pisking kan det være to ting. Enten at du har kokt sukker, vann og glukose for mørkt før du hadde i fløte og smør. Eller så kan det være det går helt fint, du må bare fortsette å piske.

Hvordan å smelte sukker?

Smelt sukker i en kjele på svak varme. Øk varmen når sukkeret har smeltet, slik at du får en jevn brun farge. Rør rundt, og se til at det ikke brenner seg. Folk spør også hvordan oppbevare hjemmelaget karamell? Hjemmelagde fløtekarameller

Lag hjemmelagde karameller til jul, de er perfekte både som julegodt og som gaver. Denne oppskriften gir ca 50 karameller, og de har en holdbarhet på opptil 2 måneder dersom de oppbevares tørt og kjølig.

Hva er Dråpetesten?

Ta dråpetesten: Bruk en teskje og ta en dråpe karamell i et glass kaldt vann. Hvis karamellen stivner og du kan forme den til en kule, er den ferdig. Hvis ikke kan du koke den litt lenger. Tips: Du kan bruke steketermometer for å sjekke når blandingen er ferdig, den skal være cirka 120 grader.

By Winn Manganelli

Kan man bruke matfløte istedenfor kremfløte i kake? :: Hvor lenge varer et kyss?
Nyttige lenker