Hjem > H > Hvordan Får Man Firkantet Parentes?

Hvordan får man firkantet parentes?

Shift+alt+8 funker.

Les mer

Tilsvarende, når bruker man hakeparentes?

Hakeparentes brukes når man i et sitat skriver noe som ikke er en del av sitatet, men som er nødvendig for å få frem meningen. Og et annet spørsmål, hvordan skrive krøllparentes på pc? Den venstrestilte krølleparentesen kjem fram gjennom vanlege QWERTY-tastatur med norsk oppsett ved å taste Alt Gr og 7-tasten (over bokstavtastane). Den høgrestilte parentesen kjem fram fram med Alt Gr og 0.

Hvor finner man omvendt skråstrek på Mac?

Mac-tastaturet har ingen «backslash». Den finner du på shift-alt-7. Hva heter de forskjellige parentesene? Det er fire grunnleggende typer parenteser:

  • ( ) : Vanlige (runde) parenteser eller bueparenteser.
  • [ ] : Hakeparenteser, (fir)kantede parenteser, klammer, brackets (fra engelsk).
  • { } : Klammeparenteser, krøllparenteser, sløyfeparenteser, curly brackets, braces, akkolade.

Hva betyr Klammeparentes?

Klamme er en type parentes. Begrepet klamme brukes særlig om hakeparentes («skarpe klammer» [ ]); strek i form av bue eller sløyfe for å vise at noe skal holdes samlet. Folk spør også hva betyr de ulike parentesene i matte? I matematikken angir parentessymbolet ( ) at det uttrykket som står inne i parentesen skal betraktes som et samlet hele. Det betyr blant annet at matematiske operasjoner innenfor parentesen skal utføres før de operasjonene som står utenfor, slik at for eksempel 8 · (12 – 4) = 8 · 8 = 64, mens 8 · 12 – 4 = 96 – 4 = 92.

Hvor er hakeparentes på Mac?

Re: Hakeparantes

alt-8 og alt-9 og shift-alt-8 og shift-alt-9, naturligvis.
Er det punktum etter parentes? Parentes. Når det som står i en parentes, er lagt til ytringa, står punktum etter parentesen. Eksempel: Elevene møtte opp til time (i alle fall de fleste).

Hvordan skrive 1 2 på PC?

ALT+0189 ½ Spesialtegn for en halv. Se for øvrig en innføring i hvordan du skriver brøk i Word.

By Con

Hvor lenge varer et kyss? :: Kan man kjøpe Word?
Nyttige lenker