Hjem > H > Hvordan Legge Inn Regnestykke I Excel?

Hvordan legge inn regnestykke i Excel?

Opprette en enkel formel i Excel

  1. Klikk i cellen i et regneark der du vil sette inn formelen.
  2. Skriv inn = (likhetstegn), etterfulgt av konstantene og operatorene (opptil 8192 tegn), som du vil bruke i beregningen. I dette eksempelet kan du skrive inn =1+1. Obs!:
  3. Trykk på ENTER (Windows) eller RETURN (Mac).

Les mer

Hvordan legge sammen summer i Excel?

Hvis du trenger å summere en kolonne eller rad med tall, kan du la Excel gjøre det for deg. Merk en celle ved siden av tallene du vil summere, klikk på Autosummer på Hjem-fanen, og trykk deretter på ENTER, så er du ferdig. Dessuten, hvordan ta minus i regneark? Hvis du vil gjøre enkle subtraksjoner, bruker du den aritmetiske operatoren - (minustegn). Hvis du for eksempel skriver inn formelen =10-5 i en celle, vil cellen vise 5 som resultat.

Hvordan skrive prosent i regneark?

Man bare dividerer tallene med hverandre og formaterer cella til å skrive resultatet som prosent. Vanligvis kan man gjøre dette bare ved å trykke på en egen %-knapp på formateringslinja. Ved hjelp av andre knapper kan du bestemme antall desimaler. Tilsvarende, hvordan fortsette en formel i excel? Gjør ganske enkelt følgende:

  1. Merk cellen med formelen og de tilstøtende cellene du vil fylle ut.
  2. Klikk Hjem > Fyll, og velg enten Ned,Høyre,Oppeller Venstre. Hurtigtast: Du kan også trykke CTRL+D for å fylle ut formelen nedover i en kolonne, eller CTRL+R for å fylle ut formelen til høyre i en rad.

Du kan også spørre hvordan fungerer formelen unik?

UNIK-funksjonen returnerer en matrise som flyter over hvis det er det endelige resultatet av en formel. Dette betyr at Excel dynamisk oppretter riktig tilpasset matriseområde når du trykker på ENTER. Hvordan bruke summer hvis? Hvis du vil, kan du bruke vilkårene på ett område og summere de tilsvarende verdiene i et annet område. Formelen =SUMMERHVIS(B2:B5, "John", C2:C5) summerer for eksempel bare verdiene i området C2:C5 der de tilsvarende cellene i området B2:B5 er lik "John".

Hvordan summere flere ark i Excel?

Klikk Data>konsolidere (i Dataverktøy-gruppen). Klikk på sammendragsfunksjon du vil bruke til å konsolidere dataene i Funksjon-boksen. Standardfunksjonen er SUMMER. Du kan også spørre hvordan summere i google regneark? Se summen og gjennomsnittet

  1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Fremhev cellene du vil beregne.
  3. Nederst til høyre finner du Utforsk. . Ved siden av Utforsk kan du se «Sum» etterfulgt av et summert tall.
  4. Du kan klikke på Sum for å se flere beregninger. Gjennomsnitt. Minimum. Maksimum. Antall. Antall.

Dessuten, hvordan regne ut minus i excel?

Når du vil lage enkle formler, skriver du ganske enkelt inn likhetstegnet etterfulgt av de numeriske verdiene du vil beregne, og de matematiske operatorene du vil bruke: plusstegnet (+) for å addere, minustegnet (-) for å subtrahere, stjerne (*) for å multiplisere og skråstrek (/) for å dividere.

By Evvie

Hvordan telle ord i Excel? :: Hvordan låse skjermen på Chromebook?
Nyttige lenker