Hjem > H > Hvordan Føre Moms I Regnskap?

Hvordan føre moms i regnskap?

Du kan levere MVA-meldingen direkte fra Conta. Da samles all inngående og utgående merverdiavgift på konto «2740 Oppgjørskonto merverdiavgift». På denne kontoen kan du se hvor mye du skal betale eller hvor mye du har tilgode fra staten. Dette kalles MVA-oppgjør.

Les mer

Hvordan fungerer tax free?

Tax-free-ordningen er en unntaksordning som er opprettet for handel på reiser mellom ulike land. Når man krysser en grense, bestemmer det landet man reiser til hvor mye varer man kan ta med, og hvor mye man eventuelt må betale for å føre inn mer enn det som inngår i kvoten. Kan man handle på TaxFree når man flyr innenlands? Nå kan du forhåndsbestille tax free-varer og hente de ferdig pakket når du ankommer flyplassen. Se tax-free.no for mer informasjon. Åpningstider kan variere ved helligdager/høytider. Her kan du handle til samme priser som Tax free utland på kosmetikk og parfyme, selv om du kun reiser innlands.

Så, er taxfree åpen på flesland?

Våre Duty Free butikker på avgang og ankomst utland har alltid åpent så lenge det går fly. Hvor mye alkohol kan man ta med til Norge fra Sverige?

VaretypeMengde
Brennevin/sprit/likør og lignende over 22 % til og med 60 %1 liter
Vin og lignende over 2,5 % til og med 22 %1,5 liter
Øl over 2,5 % (også sterkøl), eller rusbrus o.l. over 2,5 til og med 4,7 %2 liter

I forhold til dette, hva kan man ha med seg fra sverige?

Verdigrensa Dersom du har vore utanfor Noreg i meir enn 24 timar, kan du ta med deg varer for inntil 6 000 norske kroner utan å betale toll og avgifter. Er utanlandsopphaldet kortare, kan du éin gong i løpet av 24 timar ta med deg varer for 3 000 norske kroner toll- og avgiftsfritt. Hva er ikke lov å ta med inn i Norge? Det er forbudt å ta med seg kjøtt, kjøttprodukter, melk og meieriprodukter til Norge og EU fra tredjestater (land utenfor EU/EØS). Forbudet gjelder også mottak av postforsendelser. Du kan se mer om dette i video fra EU. Forbudet gjelder ikke dersom du kommer fra Sveits, Liechtenstein, Andorra eller San Marino.

Hvor mye alkohol kan jeg ta med fra Svalbard?

inntil 0,5 flasker sterkvin (alternativt en flaske annenhver måned) inntil 24 bokser eller halvflasker øl som ikke inneholder mer enn 4,75 volumprosent alkohol. Av årlig kvote kan likevel inntil 24 bokser eller halvflasker inneholde inntil 7 volumprosent alkohol. Også, hvorfor er alkohol så billig på svalbard? – Alkohol og andre usunne matvarer er vesentlig billigere enn i resten av Norge. Vi er et taxfreeområde, så vi har ikke noen avgifter til den norske staten på disse varene.

Ta dette i betraktning, er det dyrt på svalbard?

For de fleste hovedgruppene av varer og tjenester er prisnivået lavere for Svalbard-husholdningene. Alkohol, tobakk, husleier og transportmidler har et spesielt lavt prisnivå, mens matvarer, alkoholfrie drikkevarer, samt møbler og husholdningsartikler er dyrere på Svalbard.

By Nikolaus

Hvor mange kan se på HBO Max samtidig? :: Hvorfor bare lade til 80%?
Nyttige lenker