Hjem > B > Blir Oppringt Av Norske Nummer?

Blir oppringt av norske nummer?

Hvis du ikke kjenner igjen det norske nummeret som ringer deg – bruk noen sekunder på å kikke på antall sifre før du svarer. Dette er et klassisk eksempel på «phishing», hvor svindleren «fisker etter» dine personlige opplysninger.

Les mer

Hvordan finne ut hvem som eier telefonnummer?

For å finne hvem som eier et telefonnummer gjør du følgende:

  1. Sjekk ut telefonnummeret på opplysningstjenester som 1881.no, gulesider.no, eller 180.no.
  2. Søk på telefonnummeret på Google.
  3. Skriv inn telefonnummeret på Vipps.
  4. Sjekk telefonnummeret på Telefonterror.co.no.
  5. Søk opp telefonnummeret på Facebook.
Tilsvarende, hvordan fungerer spoofing? Metoden kalles ofte også for spoofing. Enkelt forklart går mobilkapring ut på at svindlere «kamuflerer seg» bak et falskt telefonnummer eller en falsk e-postadresse. Dette betyr at du ikke får se det ekte telefonnummeret svindlerne ringer eller sender en SMS fra.

Kan det koste penger å ta telefonen?

– Vårt råd er; ikke ring tilbake når ukjente utenlandske numre har ringt deg. Det er for øvrig en myte at det kan takseres for innkommende anrop på mobilen. Så lenge kundene befinner seg i Norge vil man aldri bli belastet for innkommende anrop, opplyser Telenor. Folk spør også er det farlig å ta skjult nummer? Blir du oppringt av et skjult eller ukjent nummer er det ikke noe farlig å svare på samtalen. – Det er mange som tror at de kan takseres med høye priser hvis de svarer på feil anrop. Det er en myte. Det koster deg aldri noe å motta anrop uansett hvor det er fra, forteller Lunde.

Blir nummeret mitt misbrukt?

Hvis du oppdager at noen har misbrukt nummeret ditt, ta kontakt med kundeservice hos din mobiloperatør. Husk også at de aller fleste smarttelefonene i dag også kan sperre anrop fra plagsomme numre, og det finnes gratisapper som tilbyr det samme. Vi ser at mennesker fra alle samfunnslag kan falle for svindelen. Hvordan melde Telefonsvindel? Da anbefaler vi deg å ringe til ditt lokale politi. Forklar politiet hva som har hendt. Avtal når du kan komme og anmelde forholdet. Det er også mulig å møte direkte opp hos ditt lokale politi for å anmelde forholdet.

Kan telefonnummer misbrukes?

Spoofing. Det finnes tjenester som gjør det mulig å vise et manipulert telefonnummer ved et anrop eller en melding. Slik manipulasjon kalles spoofing. Formålet med spoofing er å få anropet til å se ut som det kommer fra noen andre enn det faktisk gjør. Kan man finne ut ukjent nummer? Det er dessverre ikke noen måte du selv kan finne ut hvem som ringer deg med ukjent nummer, men det er likevel noen ting du kan gjøre. På noen mobiltelefoner er det mulig å gjøre endringer i innstillingene slik at man blokkerer for muligheten til å ringe deg med skjult nummer.

Hvordan finne ut hvem som ringer fra England?

Vil du være helt sikker på om det er lureri, kan du sjekke nummeret på telefonterror.co.uk. Du kan også prøve å søke på telefonnummer på Facebook, men det krever at personen har registrert telefonnummeret sitt med Facebook-kontoen.

By Pallua Maryott

Hvem ringer fra Norge? :: Hvilket land har retningsnummer?
Nyttige lenker