Hjem > H > Hvordan Måle For Å Finne Jordfeil?

Hvordan måle for å finne jordfeil?

Dette gjøres ved å sette en målepinne mot jord og sette en testspenning på 250, 500 eller 1000V og måle en og en ledning for å lokalisere hvor "lekkasjen" finner sted. Om instrumentet gir utslag så betyr dette at det er forbindelse mellom den aktuelle strømlederen og jord.

Les mer

Angående dette, hvordan se at det er jordfeil?

Jordfeil oppstår ved feil eller isolasjonssvikt i det elektriske anlegget eller tilknyttet utstyr. Slike feil kan utgjøre stor brann- og berøringsfare. Permanente jordfeil er som oftest forårsaket av feil på kabler, ledninger eller annen fast installasjon, for eksempel ved at en spiker /skrue treffer en ledning. Ta dette i betraktning, hva gjør man når det er jordfeil? Hva gjør du hvis du oppdager jordfeil? Det er viktig at du melder fra om jordfeil med en gang du oppdager den. Det er du som eier av det elektriske anlegget som er ansvarlig for at anlegget ditt og elektrisk utstyr tilkoblet dette er i forskriftsmessig stand.

Hvordan måle jordfeil med tangamperemeter?

Re: Måling av jordfeil med vanlig tangamperemeter

Dersom du har alle strømførende ledere samtidig innenfor tangen, vil du måle lekkasjestrømmen. Feltet som omslutter lederene opphever hverandre dersom det ikke er jordfeil. Har du jordfeil vil du få en strøm til jord og dermed felt som tangampermetret registrerer.
Hva er første jordfeil? 411.6.1 En feilstrøm som følge av en enkelt feil mellom en fase og en utsatt ledende del eller jord (dvs. forutsatt at kravene i 411.6.2 er tilfredsstilt.

Så, kan jordfeil trekke strøm?

Jordfeil hos deg kan føre til at strøm måleren din og andres går fortere. Følgelig, hvor store jordfeilstrømmer kan man forvente ved 1 jordfeil i et it nett? IT: Første jordfeilstrøm er sjelden mer enn 1 A (Idmin ca. 0,5 mA pr kVA trafoytelse, og jordfeilvern må benyttes for utkobling). IT: Andre jordfeilstrøm er Ikmin/2 (tenkt identisk kurs), og utkobling må ofte ivaretas med jordfeilvern (stilt høyere enn Idmin, om det ikke er krav til utkobling av første jordfeilstrøm).

Hva koster jordfeil?

Jordfeilbryter som benyttes i vanlige, norske hjem koster som regel mellom 500 og 1.500 kroner. Når skal jordfeilbryter slå ut? Jordfeilbrytere er som regel dimensjonert for hvor mye et menneske kan tåle å få igjennom seg før kroppen vil ta skade. Dette er litt over 30mA og de fleste jordfeilbrytere slår da ut ved maks 30mA lekkasjestrøm mot jord.

Hvordan utbedre jordfeil?

Dette gjør du om jordfeilbryteren slår seg ut

Gå til sikringsskapet og slå av alle sikringer, med unntak av hovedsikringen – også kalt overbelastningsvernet. Slå inn jordfeilbryteren igjen. Koble deretter på en og en sikringskurs til jordfeilbryteren slår seg ut på nytt. Da har du funnet kursen som har jordfeil.

By Kilar Krenning

Hvorfor slår ikke jordfeilbryter ut? :: Hvordan fungerer en IP-adresse?
Nyttige lenker