Hjem > H > Hvordan Kildehenvise Bilder?

Hvordan Kildehenvise bilder?

Fotografen skal alltid krediteres (oppgi navn på fotograf eller eier). I bildelisten skal du ha med bildenummer, tittel, navn på fotograf, år (hvis tilgjengelig) og URL. Hvis du skal publisere teksten må du bruke bilder som du har lov til å dele (Se Creative Commons symboler på Flickr eller bruk Pixabay som har CC 0).

Les mer

Du kan også spørre hvordan skrive kilder med to forfattere?

Referanse i løpende tekst får følgende form:

  1. Én forfatter: (Forfatter, år, sidetall)
  2. To forfattere: (Forfatter, år, sidetall)
  3. Tre forfattere: (Forfatter, år, sidetall)
  4. Fire eller flere forfattere: (Første forfatter et al., år, sidetall)
Hvordan referere til rapport? NOU (Norges offentlige utredninger)
  1. I TEKSTEN: (NOU 2000: 12, s. 33).
  2. I LITTERATURLISTA: TRYKT KJELDE: NOU 2000: 12. (2000).
  3. I ENDNOTE: Legg inn som «Government document». Fyll ut feltene Author (legg inn NOU år: nummer med komma til slutt), Year, Title, URL.

Hvorfor bruker man fotnoter?

Fotnoter brukes når noe i teksten skal utdypes eller du skal henvise til en kilde. Når du bruker fotnoter setter du et tall etter teksten det skal refereres til. Selve fotnoten (kildehenvisningen) plasseres enten nederst på siden, i margen eller i slutten av teksten. Hva betyr Kilde bruk? Akademisk redelighet

Riktig kildebruk og referanser viser hva som er ditt bidrag og hva du bygger din kunnskap på. For å kunne etterprøve dine resultat og kritisere dine synspunkt og argumentasjon, trenger leseren presise henvisninger til de kildene du har brukt.

Hva er Tone?

Forkortelsen TONE er en god huskeregel for krav til kilder: T står for troverdighet: «Kan jeg stole på informasjonen?» O står for objektivitet: «Er det nøytralt?» N står for nøyaktighet: «Er det presist nok?» Og et annet spørsmål, hva er en skriftlig kilde? De skriftlige kildene er som navnet tilsier nedskrevne dokumenter som kan fortelle oss noe om et tema. Om vi er på jakt etter informasjon om for eksempel en konfirmasjon, kan kirkebøkene være en skriftlig kilde til dette. De muntlige kildene er de kildene du kan snakke med.

Hva er en trykt kilde?

Trykt litteratur som kilde. Seksjonen som gjerne omtales som litteratur inneholder en litteraturliste for hele artikkelen. Som oftest brukes det i artikler på Wikipedia en samlet liste og så henvises det til spesielle verk ved behov. Slike henvisninger kan skje i den løpende teksten eller via fotnoter. Hvordan få innrykk i litteraturlisten? Litteraturlisten skal:

ha hengende innrykk, dvs. hvis referansen er lengre enn ei linje, bruk innrykk på etterfølgende linjer. Tips: hurtigtast for hengende innrykk er ctrl og T. være alfabetisk ordnet vanligvis etter forfatterens etternavn (første forfatter der det er flere) eller organisasjonsnavn.

Hvordan henvise til Kapittelforfatter?

I teksten henviser du til kapittelforfatteren: (Kapittelforfatter, årstall, sidetall). (Larsen, 2017, s. 209). I litteraturlisteinnførselen begynner du også med kapittelinformasjonen, før du skriver I (i) og boken kapittelet står i.

By Daryn Toolan

Hva gjør Romlyd på AirPods Pro? :: Hvordan sette opp kilder?
Nyttige lenker