Hjem > H > Hvordan Påvirker Sosiale Medier Unges Psykiske Helse?

Hvordan påvirker sosiale medier unges psykiske helse?

Hyppig bruk av sosiale medier gir økt eksponering for netthets og fører også til mindre søvn og mindre fysisk aktivitet. Tidligere forskning har vist at god og tilstrekkelig søvn, samt fysisk aktivitet forebygger psykiske plager. Blant guttene, finner forskeren ikke den samme sammenhengen.

Les mer

Hvordan påvirker sosiale medier oss?

På den ene siden kan sosiale medier bidra til økt fokus på kropp og utseende. Det kan øke frykten for å gå glipp av sosiale hendelser og skape et press om å være pålogget, prestere sosialt og framstå på en bestemt måte. På den andre siden kan sosiale medier gi økt selvtillit og bedre relasjoner til andre. Hvordan påvirker sosiale medier oss positivt? – Nå ser vi at bruken av sosiale medier som Facebook og Snapchat i større grad har positive virkninger. Sosiale medier gjør sosial omgang med andre mennesker lettere og gir oss en følelse av tilhørighet. Dette igjen er viktig for vår livskvalitet, sier Castellacci.

Deretter, hva er negativt med internett?

Det første problemet er at mennesker bruker Internett og datamaskiner for mye, og det kan føre til noen problemer for helsa og særlig med øynene. Det andre problemet er avhengighet av Internett. Mennesker kan ikke leve en dag uten det fantastiske Internettet. De glemmer at det også finnes en virkelig verden. Deretter, hva er negativt med instagram? På Instagram er det særlig tenåringsjenter som blir negativt påvirket. Facebooks lekkede materiale viser til intern forskning over 18 måneder som konkluderte med at Instagram forverret kroppsbildet hos én av tre tenåringsjenter. Et klart flertall (66 prosent) av dem opplever dessuten negativ sosial sammenligning.

Hvordan sosiale medier påvirker ungdommen?

Jenter og gutter påvirkes ulikt av sosiale og digitale medier. Angst, depresjon og dårlig selvbilde rammer oftere jenter enn gutter, mens aggressive reaksjoner og atferdsvansker rammer gutter hyppigst. Og et annet spørsmål, hvordan påvirker sosiale medier selvbildet vårt? Sosiale medier fører til kroppspress, dårlig selvbilde og ensomhet hos barn og unge, slår nyhetsoppslag stadig fast. Som i denne saken, hvor en forsker ved Idrettshøyskolen advarer mot at sosiale medier kan gi kroppspress til Barnevakten.

Hvorfor er ungdom opptatt av sosiale medier?

De unge bruker sosiale medier til å pleie vennskap

– Tallene dokumenterer at sosiale medier betyr mye for de unge, og at disse tjenestene i stor grad brukes til å pleie vennskap, sier Velsand. Det 9-18-åringene gjør aller mest på sosiale medier er å «like» noe.
Så, hva menes med generasjon prestasjon? I de siste årenes mediedebatt har ungdom ofte fått merkelappen «Generasjon prestasjon» (se for eksempel VG Helg 2014, Rødevand 2015). Begrepet karakteriserer en flink, veltilpasset og aktiv ungdomsgenerasjon, som er opptatt av å prestere og gjøre det godt på mange områder.

Angående dette, hvordan unngå å bli påvirket av sosiale medier?

6 tips for bruk av Sosiale Medier

  1. Begrens når og hvor du bruker sosiale medier.
  2. Ha “detox”-perioder.
  3. Vær oppmerksom på hva du gjør og hvordan du føler deg.
  4. Skeptisk tilnærming til sosiale medier; spør “hvorfor?”
  5. Velg bort.
  6. Stopp sosiale medier fra å erstatte det virkelige livet.

By Tay Borde

Hvordan blir det norske språket påvirker av sosiale medier? :: Hva er nervøst hjerte?
Nyttige lenker