Hjem > H > Hvordan Skifte Etternavn Etter Skilsmisse?

Hvordan skifte etternavn etter skilsmisse?

Etter skilsmissen, beholder du det etternavnet du hadde i ekteskapet. Dersom du ønsker å endre navn, må du sende inn Melding om endring av navn.

Les mer

Hva innebærer det å bytte navn?

Når du bytter navn, vil ditt nye navn bli registrert i folkeregistret. Det vil si at etter navnebyttet vil ditt nye navn bli registrert hos alle offentlige instanser som trenger navnet ditt. Organisasjoner og institusjoner vil få beskjed. Du vil motta et dokument som bekrefter at du har byttet navn. Så, hvor mange heter vilje i norge? Hvor mange heter Vilje i Norge? 485 kvinner har Vilje som første fornavn. Av disse har 0 Vilje som eneste fornavn. Ingen eller høyst tre menn heter Vilje i fornavn.

Hvilke etternavn er beskyttet i Norge?

Et beskyttet etternavn er i Norge alle etternavn som ikke has av flere enn 200 personer. Om en person vil endre navn til et beskyttet etternavn, må han eller hun innhente samtykke fra samtlige som har dette etternavnet. For barn under 18 år gis samtykke av den eller dem som har foreldreansvaret. Derav, hva er ikke lov å kalle barnet sitt? Det som ikke er mulig å bruke er for eksempel banneord, titler (som Konge eller Prinsesse), medisin- og sykdomsnavn, eller fornavn som etternavn og etternavn som fornavn. Man kan sammenfatte det på en veldig enkel måte: Det er ikke lov med navn som kan gi negative assosiasjoner.

Er det lov å kalle ungen sin bjørn?

Dyre-myte. – Mange tror man ikke kan hete Bjørn, Ulv eller andre dyrenavn. Det stemmer ikke. Det har aldri vært noen regel mot å bruke slike navn, og det er tull fra ende til annen, sier Utne med et smil. Også, er det lov å kalle barnet sitt vidkun? Vidkun og Adolf kan brukes, selv om noen sikkert kan argumentere for at det kan skape problemer for barnet når de vokser opp.

Dessuten, hvor sjeldent er navnet ditt?

Lurer du på hvor vanlig ditt navn er, kan du sjekke det raskt og enkelt på SSB sine nettsider. Her skriver du inn for- eller etternavnet ditt og trykker enter. Søker man for eksempel på et veldig vanlig guttenavn som Jonas, kan man se at det er over 14 000 menn som har dette som fornavn. Man kan også spørre kan man hete hva man vil? "Som fornavn kan det ikke velges et navn som er registrert i Det sentrale folkeregister som et navn som er eller har vært i bruk som etternavn eller mellomnavn", står det skrevet i navneloven. Så ønsker du å hete Fjell, Johansen, Olsen eller Hansen til fornavn vil du trolig få avslag. Men det finnes noen unntak.

Tilsvarende, er etternavnet mitt beskyttet?

Navneloven sier at dersom et etternavn har 200 eller færre brukere, er det beskyttet, det vil si at du stort sett kan se bort fra dette alternativet. Men håpet er likevel ikke ute. Dersom du kan bevise at en av forfedrene bakover til og med tippoldeforeldrene brukte navnet, har du fulle rettigheter.

By Thomasin

Hvordan legge til en epostkonto i Outlook? :: Kan man bytte navn når man er 16?
Nyttige lenker