Hjem > H > Hvorfor Skjedde Børskrakket?

Hvorfor skjedde børskrakket?

Uro rundt kornprisene ble startskuddet til børskrakket. USAs overproduksjon av hvete fikk spekulanter til å tvile på at prisen kunne forbli høy i 1929. De solgte i panikk, hveteaksjen stupte i verdi og trakk alle andre aksjer med seg i dypet.

Les mer

Ta dette i betraktning, hvorfor skjedde wall street børskrakket?

Blant de viktigste årsaker til børskrakket i 1929 var de store summene fra ulike aktører som var pumpet inn på aksjemarkedet. Kombinert med en dalende etterspørsel, manipulasjon av verdier og feilslått politikk ble kombinasjonen en farlig blanding for markedene. Hvem var det som kristnet Norge? Det vil si at eliten ble kristnet først. I Norge kobles innføringen av kristendommen til de tre kristningskongene, Håkon Adalsteinsfostre (om lag 935–960), Olav Tryggvason (rundt 995–1000) og Olav Haraldsson (1015–1028). Det var den sistnevnte som gjorde kristendommen til landets offisielle religion rundt 1020.

Tilsvarende, hva betyr navnet tore?

Tore og Thore er mannsnavn som kan ha opprinnelse i det norrøne ordet Þórir som har usikker betydning, men kan være en sammensetning med betydning «Tors kriger» eller «Tors prest». Navnene kan også være kortformer av navn basert på gudenavnet Tor (Þórr). Ta dette i betraktning, hvem drepte olav tryggvason? Av Louis Moe. Kong Olav falt i et sjøslag ved Svolder i år 1000, etter å ha blitt slått av en allianse bestående av danskekongen Svein Tjugeskjegg, den svenske kongen Olof Skötkonung og ladejarlen Eirik Håkonsson.

Og et annet spørsmål, hvilket år var vikingtiden?

Vikingtiden er en betegnelse brukt på tidsrommet fra omkring 800 til omkring 1050, særlig i Norden og til dels i andre regioner, som på de britiske øyer. Perioden har navn etter vikinger og vikingferder, men betegnelsen «vikingtid» ble først tatt i bruk mot slutten av 1800-tallet. Hvor er Olav Tryggvason gravlagt? Snorre forteller at Olav Haraldssons lik kort tid etter slaget på Stiklestad i 1030 ble bragt til Trondheim. Der ble liket gjemt i et skur over natten før det ble gravlagt. Etter ett år ble graven åpnet, og kisten med den helgenerklærte kongen ble plassert på alteret i Klemenskirken. Der sto kisten i omlag 25 år.

Hvem falt i slaget ved Hafrsfjord?

Da Harald fikk høre dette, gjorde han klar sine egne skip, og seilte sydover. Dermed møttes de to hærene nord for Jæren, ved Hafrsfjord. Snorre forteller videre at det ble en hard kamp, men at kong Harald gikk av med seieren. Hvordan foregikk rikssamlingen i Norge? I dag er det enighet blant historikere om at den norske rikssamlingen startet på Vestlandet, utvidet seg til Trøndelag og deler av Nord-Norge, for til slutt også å inkludere Østlandet. Samlingen begynte på slutten av 800-tallet, og ble i hovedsak avsluttet på midten av 1000-tallet.

Hva er Privatkirkeordning?

Hva var privatkirkeordningen? Den som bygde kirken fikk eiendomsretten til kirken og kunne ansette prester.

By Gussi

Hva sier språket ditt om deg? :: Hva het spydet til Tore Hund?
Nyttige lenker