Hjem > H > Hva Het Spydet Til Tore Hund?

Hva het spydet til Tore Hund?

Tore Hund gaar ned til Bryggen med Spydet Selshevner (1898) illustrasjon av Halfdan Egedius for Olav den helliges saga.

Les mer

Hva skjedde etter at Olav Haraldsson døde?

Etter Olav Tryggvasons død ved slaget ved Svolder, ble Norge styrt av danskekongene med ladejarlene som kongenes lokale representanter. Da Svein Tjugeskjegg døde i 1014 var det sønnen Harald Sveinsson som overtok Danmark, og trolig også Norge. Da Harald døde i 1018, var Knut den mektige arveberettiget til Norge. Hva skjedde i 1029? I slaget ble den norske kongen Olav Haraldsson drept av en trøndersk bondehær. Etter slaget skal det ifølge legenden ha skjedd flere undre på stedet der kongen døde og med kroppen hans, noe som gjorde at han fikk helgenstatus og tilnavnet «den hellige».

Angående dette, hva skjedde i 1030?

Slaget på Stiklestad den 29. juli 1030 er et av de mest berømte slagene i Norges historie. I dette slaget mistet kong Olav Haraldsson livet. Han ble ett år etter helgenerklært, og slaget er regnet som en milepæl for innføringen av kristendommen i Norge. Når levde Tore Hund? Tore Hund (norrønt Þórir hundr), født rundt 990 og død en gang etter 1030, var en av de betydeligste høvdingene i Hålogaland. Han hadde gård på Bjarkøy i det senere Troms fylke.

Man kan også spørre hvor kommer tore hund fra?

Tore Hund fra Bjarkøy utenfor Harstad, ledet hæren som tok livet av landets konge, senere kjent som Olav den hellige. I forhold til dette, hvor lenge var olav i viking før han ble hærfører? Målet til Olav var å kristne hele Norge. Illustrasjon: Melkeveien designkontor. Allerede som 12-åring dro Olav Haraldsson på vikingtokt. Han var med over hele Nord-Europa, og før han fylte 15 år, var han høvding for en hær av vikinger som herjet i Frankrike og England.

Derav, hvor falt olav den hellige?

På Stiklestad falt Olav 29. juli 1030. Les mer om Slaget på Stiklestad. Og et annet spørsmål, hva betydde det for folk flest at norge ble kristnet gi konkrete eksempler? For folk flest betydde det at Norge ble kristnet at det religiøse livet ble helt forandret, at de måtte overholde kirkens bestemmelser om faste, at barn måtte døpes, at folk ikke skulle arbeide på søndager, og at kirken anbefalte bønder til å frigi sine treller.

Hvordan skjedde børskrakket?

Aksjespekulanter hadde sommeren og høsten 1929 drevet aksjekursene til rekordhøyder. I oktober begynte imidlertid en tillitskrise å melde seg. Den ble akutt torsdag 24. oktober (også kalt Black Thursday) da et nærmest panikkartet aksjesalg så dagens lys, og 13 millioner aksjer ble omsatt på børsen.

By Joseito Leesman

Hvorfor skjedde børskrakket? :: Hvem har laget Fantorangen?
Nyttige lenker