Hjem > H > Hvordan Bøyes Substantiv På Nynorsk?

Hvordan bøyes substantiv på nynorsk?

Hankjønnsord

  • Bokmål. en gutt – gutten – mange gutter – alle guttene.
  • Nynorsk. ein gut – guten – mange gutar – alle gutane.
  • Bokmål. ei/en jente – jenta/jenten – jenter – jentene.
  • Nynorsk. ei jente – jenta – jenter – jentene.

Les mer

Ta dette i betraktning, hvordan bøye fot på nynorsk?

entallflertall
ubestemtbestemtubestemt
en fotfotenføtter
ei tåtåatær
et knekneetknær
Hva er frasen på nynorsk? Frasen får sitt navn etter ordklassen til hovedordet (overleddet). Eksempel: «Den bortkomne sønnen» kaller vi en frase. Frasen inneholder overleddet «sønnen», og dette ordet er et substantiv.

Deretter, hvordan bøye inkjekjønn?

Ein vanleg feil her er å kutte -t til slutt, for på bokmål heiter det finnes, synes osv. Adjektiv på -en har ei spesiell bøying i inkjekjønn: eit galent (el- ler gale) svar, eit opent (eller ope) hus, eit nakent barn, eit va- kent blikk – og obs! eit lite barn. I fleirtal er bøyinga -ne: fleire galne svar, opne hus. Hva kjennetegner substantiv på nynorsk? De fleste maskulinene slutter på -ar/-ane i plural. I nøytrum har substantivene ikke -er i ubestemt singular, og de har -a i bestemt plural. Feminin er likt på nynorsk og bokmål. Femininer kan ikke brukes som maskuliner på nynorsk.

Dessuten, hva kjennetegner et substantiv på nynorsk?

Ordklassen substantiv omfattar to underklassar: A. Fellesnamn, som viser til ein gjenstand, eit vesen eller eit omgrep. B. Eigennamn, som viser til eit individ, eit bestemt eksemplar eller ein stad. Hva er substantiv på nynorsk? Substantiv er namn på personar, stader, dyr og ting. Substantiva blir også kalla namnord. Skriv ned fem konkrete og fem abstrakte substantiv. Særnamn kan vere namn på ein bestemt person: Carmen, eit bestemt land: Noreg eller ei bestemt gate: Storgata.

Hvordan bestille ny nøkkel til bilen?

Elektronisk nøkkel

Det koster rundt 1000 kr. I det aller fleste tilfeller vil det være nødvendig å ta med seg en nøkkel som kan kopieres, men det finnes også noen bilmodeller som kun krever en nøkkelkode. Om du har mistet alle nøklene og ikke har en nøkkelkode må du kontakte bilforhandleren.
Ta dette i betraktning, hva betyr feet? Foot er en lengdeenhet som inngår i det britiske og amerikanske enhetssystemet. Enhetsverdien er i dag fastsatt eksakt lik 0,3048 meter (m). Det internasjonale symbolet for foot er ft, men ofte blir enheten symbolisert med et primtegn (′). Flertallsformen av foot er feet.

Hva er en frase?

Frase er et fast uttrykk eller en alminnelig vending. En frase er også en floskel, en talemåte uten innhold. Se frasemaker.

By Iphagenia

Hva betyr ord og uttrykk? :: Hva bøyes substantiv i?
Nyttige lenker