Hjem > H > Hvordan Få Mus I Fella?

Hvordan få mus i fella?

Nøtter og frø er favorittmaten. Og den mest effektive lokkematen du kan bruke i fella er peanøttsmør eller smørepålegg med hasselnøtt som sjokoladepålegg! Mus har nemlig et sug etter kalorier. Når det blir kaldere ute og musa trekker innendørs, er den ute etter å slå seg til ro for å bygge reir.

Les mer

Hva er muselort?

Husmus (Mus musculus) finnes over mesteparten av jorden der det finnes mennesker. Den lever, akkurat som brunrotta, ofte i nær tilknytning til mennesker og våre bygninger. Husmus er regnet som et av de viktigste skadedyrene på verdensbasis. Selv om den er liten av størrelse så kan den gjøre stor materiell skade. Følgelig, hvor farlig er muselort? Musepestsmitten kan overføres til mennesker ved at vi puster inn virus fra inntørket muselort. Vanlige symptomer er vondt i hodet, ryggen, magen og halsen, kvalme og oppkast. – Infeksjonen kan også slå seg på nyrene og gi akutt nyresvikt, sier seniorforsker Arnulf Soleng ved Folkehelseinstituttet.

Angående dette, hvordan fjerne muselort?

Da er det viktig ikke å virvle opp støv som kan inneholde virus. Bruk hansker og munnbind. Fjern muselort med fuktig papir og vask etterpå med klut og såpevann. Kosting og støvsuging bør unngås. Hva er best å bruke i musefelle? Test av rimelige musefeller:

  • Rapp 2 (Kjøpt hos Montér): Testvinner.
  • Rottefelle (Biltema): En god nummer to.
  • Klassisk Musefelle i tre (Biltema): Svak tredjeplass.
  • Bayer Garden Plastmusefelle m/innebygget åte (Coop OBS Bygg): Ikke anbefalt.

Kan mus gnage gjennom vegg?

Mus i veggen kan gjøre stor skade. Har du først fått dem inn i huset, så forsvinner de ikke av seg selv. De kan ødelegge mye ved å gnage over ledninger, sentralstøvsuger, eller gnage seg ut gjennom veggen. Ta dette i betraktning, kan musepest smitte mellom mennesker? Det er usikkert hvordan smitten blir overført til mennesker, sannsynligvis skjer smitteoverføring ved inhalasjon av aerosoler med virus fra inntørkete ekskrementer fra gnagere. Smitteoverføring skjer også gjennom forurenset drikkevann fra brønn eller bekk. Tilstanden smitter ikke fra person til person.

Er mus nattdyr?

Ser du mus eller rotter på dagtid, er det tegn på et stort angrep. – De er nattdyr, og holder seg helst skjult. Dessuten, hvor kaster man døde mus? Men hva gjør du så med de døde musene i etterkant? Da er det enten frem med spaden eller levere de som restavfall. Døde mus skal ikke kastes i grønne matavfallsposer.

Kan man støvsuge muselort?

Dropp støvsugeren

Smitte til mennesker skjer gjennom innånding av støv som inneholder virus fra muselort og – urin, eller ved inntak av vann forurenset med avføring fra mus. – Du skal ikke bruke støvsuger eller kost for å feie det opp. Da kan det virvles opp i lufta.

By Stevena Cadwell

Kan mus spise hverandre? :: Hvordan holde mus unna?
Nyttige lenker