Hjem > H > Hvordan Behandles Drikkevann?

Hvordan behandles drikkevann?

Hovedmålene med behandling av drikkevann er å inaktivere mikroorganismer (desinfeksjon), fjerne partikler og organisk materiale (humus), fjerne andre uønskede uorganiske stoffer og tilpasse vannkvaliteten til ledningsnettet (korrosjonskontroll).

Les mer

Hvordan du sorterer data og lager Frekvenstabeller?

En måte å strukturere data på er å lage en frekvenstabell. Da lister vi opp de forskjellige verdiene og oppgir hvor mange ganger de forekommer. Dividerer vi antall forekomster av en verdi på antall forekomster totalt, får vi verdiens relative frekvens, som forteller hvor stor del av helheten den utgjør. Også, hvordan kan man sortere dataene sine? Merk en celle i dataområdet. Klikk Sorter i gruppen Sorter og filtrer i kategorien Data. I dialogboksen Sorter, under Kolonne i Sorter etter-boksen, velger du den første kolonnen du vil sortere. Velg sorteringstypen under Sorter etter.

Så, hvordan regner man ut variasjonsbredde på excel?

Variasjonsbredde i Excel.

Variasjonsbredden er forskjellen mellom den høyeste og minste verdien i et datautvalg. Det finnes ingen egen funksjon for variasjonsbredde i Excel. Vi må finne det største tallet, og trekke fra det minste. Forskjellen på de to er variasjonsbredden.
Hva destillert vann? Destillert vann er vann som er renset ved destillasjon. Det inneholder dermed bare rent vann, ikke noen forurensninger. Destillert vann er en klar væske med høy elektrisk motstand.

Hvordan destillere saltvann?

Blikkboksen fylles ca halvveis opp med saltvann og settes over varmekilden. Vanndampen vil stige opp i plastrøret, kondensere når den treffer den kalde rørbiten og dryppe ned i koppen som ferskvann. Klutene dyppes i vann og brukes til å kjøle ned rørbiten, slik at så mye som mulig av vanndampen kondenserer. Hvordan destillere? Destillering er en måte å skille stoffer i en blanding på. Dette lar seg gjøre fordi ulike stoffer har ulike kokepunkter, og går derfor over i gassform ved ulike temperaturer. Stoffet med lavest kokepunkt vil alltid fordampe først, og kan da ledes bort til et annet sted for avkjøling.

Derav, hva mener vi med destillasjon av råolje?

Destillasjon. Den første og viktigste behandlingen av råolje i et oljeraffineri skjer ved destillasjon, som foregår i spesielle fraksjoneringstårn hvor varme tilføres ved hjelp av oljebrennere. Råoljen blir atskilt i fraksjoner eller kutt etter komponentenes kokepunkt. Ta dette i betraktning, hvorfor fordamper etanol lettere enn vann når vi destillerer en blanding av de to stoffene? Dampen ledes vekk og avkjøles. I en destillasjon kan man skille stoffer med forskjellig kokepunkt. Hvorfor fordamper etanol lettere enn vann når vi destillerer en blanding av de to stoffene>? Etanol har lavere kokepunkt enn vann.

Hva er forskjellen på et kjemisk stoff og en blanding?

Sei: Eit grunnstoff består av berre ein type atom, mens ei kjemisk sambinding består av minst to ulike atomtypar som er bundne tett saman. Ei blanding består av to eller fleire typar stoff.

By Chandless Luedi

Hvordan endre fingeravtrykk? :: Hvordan fjerne filter i Excel?
Nyttige lenker