Hjem > H > Hvordan Skrive Sitater?

Hvordan skrive sitater?

Det er to måter å sitere en kilde på, alt etter hvor langt sitatet er. Sitater på mindre enn tre linjer plasseres i «hermetegn» i den løpende teksten, mens de på tre linjer eller mer har linjeskift før og etter sitatet, og et innrykk slik at venstremargen er bredere på sitatet.

Les mer

Hvordan henvise til sitater?

Er sitatet på opp til tre linjer, skal det stå i anførselstegn. Er det lengre, skal det stå som eget avsnitt og med innrykk. Ved både kort og langt sitat skal referanse gis. Kort sitat (fra nettsted) med referanse: «came to a permanent standstill» (Pompeionline, 2012). Og et annet spørsmål, hvordan referere til bilder apa? I bildelisten skal du ha med bildenummer, tittel, navn på fotograf, år (hvis tilgjengelig) og URL. Hvis du skal publisere teksten må du bruke bilder som du har lov til å dele (Se Creative Commons symboler på Flickr eller bruk Pixabay som har CC 0).

Følgelig, hvordan henvise til sekundærkilder?

Skal du likevel referere til sekundærkilde, må både sekundærkilden og primærkilden vises til i teksten. Du nevner først primærkilden, med årstall dersom det er kjent, og skriver «henvist i», «referert i » eller lignende, og så sekundærkilden. Hvordan referere til SNL i teksten? Dersom du gjengir artikkelen eller deler av artikkelen på en nettside skal navngivelsen være en lenke til artikkelen på snl.no. Navnet til forfatteren og og Store norske leksikon skal være godt synlig. Lenkene er en viktig del av navngivingen og skal også publiseres dersom teksten skal trykkes på papir.

Hvordan korte ned sitat?

Kort sitat (mindre enn 40 ord):

Eit kort sitat på mindre enn 40 ord skal skrivast i løpande tekst med sitatteikn (hermeteikn). Døme: «Jevnaldrendes innflytelse og jevnaldergruppenes form varierer med sosial klasse, lokalkultur og generelle nasjonale og kulturelle rammer» (Frønes, 2006, s. 167).
Hvordan sette inn kilder? Slik oppgir du kilder i selve teksten

  1. Forfatterens navn (etternavn er nok)
  2. Året teksten ble gitt ut.
  3. Sidetall (I tekster hentet fra nettet skal du bare oppgi forfatterens etternavn og årstallet i selve teksten.)

Følgelig, hvordan skrive referanser i oppgave?

Når du refererer litteratur eller tekster som brukes i oppgaven din kan det gjøres på følgende måte: Referansen skal ha navnet på forfatteren/opphavsperson/institusjon først, deretter følger tittel i kursiv, hvor den er trykket, årstall og til slutt eventuelt sidetall. Deretter, hvordan referere til sangtekst? Du må innhente skriftlig tillatelse fra opphavsmannen hvis du vil bruke hele tekster, som for eksempel dikt og sangtekster i oppgaven din. Unntaket er hvis det er gått mer enn 70 år siden opphavsmannens død. Kildekritikk kan, i følge Store Norske Leksikon, defineres som "kritisk behandling av kilder".

Ta dette i betraktning, hvordan sitere fra en novelle?

Viser du til ei novelle i ei novellesamling, skal tittelen på novella stå mellom sitattegn. Det samme gjelder en artikkel i en artikkelsamling osv). Eks: Novella «Stockholm» av Bjarte Breiteig (Breiteig, 2000) begynner med en skildring av ei leilighet.

By Sadiras

Hvordan sitere et dikt? :: Hvordan opprette bedriftskonto på Facebook?
Nyttige lenker