Hjem > H > Hvordan Programmere En Krystall?

Hvordan programmere en krystall?

Ha salt i en skål og legg steinen din i skåla og dekk den med salt. La steinen ligge i salt over natten. Sett intensjonen om at saltet gjennom natten vil nøytralisere negative energier som måtte være i steinen. Når du har renset steinen din så er du klar for å programmere den.

Les mer

Hvordan høste salvie?

Av salvien kan du høste både blader og blomster, og bruke direkte i matlagingen, tørke eller fryse. Når blomstringen begynner, mister salvien litt av smaken sin, så for den aller mest intense aromatiske opplevelsen, kan du høste litt før blomstringen setter i gang. Hvordan oppbevare salvie? Oppbevares mørkt i en lufttett boks, eller mørkt glass. Hele blader holder best på aromaen. Sjekk først at de er helt tørre, ellers kan de mugne.

I forhold til dette, kan man fryse fersk salvie?

Alle urter kan fryses

Du kan bruke hvilken som helst type urt. Basilikum, koriander, mynte, sitronmelisse, rosmarin, timian, salvie, dill, oregano, persille, gressløk, estragon – bare fantasien setter grenser! Du kan også blande flere urtetyper, men da er det lurt å bruke noen som passer godt sammen.
Hvordan ta vare på urtene? Timian er glad i sol, og kan fint stå rett i sola. Jo mer sol den får, jo sterkere blir smaken. Det er viktig at jorda eller potta er godt drenert, da den råtner lett om den står fuktig over lang tid. Om den plantes rett i jorda, er timian hardfør i deler av landet.

Hvordan tørke krydder?

Ta noen få stilker med krydderurter og bind dem sammen med hyssing. Det er viktig å ikke binde sammen for mange på en gang, da vil ikke bladene få tilstrekkelig med luft. Heng opp krydderurtene med stilken opp på et tørt sted. Anbefalt temperatur er mellom 18 og 21 grader. Ta dette i betraktning, skal urter klippes ned? Noe mange ikke vet om, men som også er viktig, er ifølge Auke å klippe plantene. – I det man kjøper urtene er de ofte store og fine, men det skal ikke være så mye planteverk på dem når de plantes. De vil tåle mer om du klipper dem halvveis ned, forklarer hun.

Tilsvarende, hva smaker som salvie?

Salvie har en kraftig smak, og brukes ofte i varme retter med andre urter. Persille, mynte, oregano og basilikum er gode sammen med salvie. Til fet fisk brukes salvie ofte sammen med timian og til svinekjøtt sammen med rosmarin. Og et annet spørsmål, kan man røyke salvie? Salvia divinorum kan tygges eller røykes for å oppnå opplevelser som spenner fra ukontrollerbar latter til mer intenst endrede tilstander. Rusvirkningen er av kortere varighet enn for de fleste andre hallusinogener, fra 5 til 90 minutter, avhengig av om det tygges eller røykes.

Hva kan brukes i stedet for salvie?

Så, for hver teskje tørket salvie, bruk en teskje marjoram. Og, for hver spiseskje fersk salvia som kreves i oppskriften, bruk en teskje tørket marjoram.

By Kaule Eitnier

Hvordan brenne peisen ren? :: Hvordan lage røkelse av salvie?
Nyttige lenker