Hjem > H > Hvordan Ser Melmøll Ut?

Hvordan ser melmøll ut?

Hvordan ser melmøll ut? Melmøll er lyse insekter med smale vinger. Vingespennet er på 20-25 mm, og framvingene er lysegrå med mørke tverrlinjer og prikker. Bakvingene er mørkere, gjerne skittenhvite og har frynser langs kantene.

Les mer

I forhold til dette, hvor kommer melmøll fra?

Melmøll: kommer ofte inn i boligen som skjulte gjester via infiserte melposer eller andre matprodukter. Melmøll: kommer ofte inn i boligen som skjulte gjester via infiserte melposer eller andre matprodukter. Du kan også spørre hva spiser melmøll? Dukker først opp som små, hvite larver, mens de som voksne er brune biller, som på bildet. Melmøll: Møll som livnærer seg av forskjellige sorter mel. Flekket tyvbille: En bille som er svært allsidig i kosten, og spiser det mest så lenge maten er tørr.

Hvor kommer melbiller fra?

Melbiller kommer som oftest inn i bygningen via en infisert melpose, dyrefor eller lignende. Bor du i en leilighet kan de også komme fra naboleiligheten. Man kan som regel unngå større angrep ved å ha gode forebyggende rutiner (se under). Utviklingen fra egg til voksen bille tar ca tre måneder. Hvorfor får man møll i huset? Møll kommer ofte inn i huset gjennom matvarer. De gjemmer seg i mel eller grynprodukter som du har med fra matbutikken. Ofte kommer de i matvarene allerede når de produseres og pakkes fra produsenten og ikke butikken, hvor det er snakk om hygiene fra produsentens side.

Er støvlus farlige?

De er meget vanlige innendørs hvor de finnes i matvarer og på steder med høy fuktighet. De kan også forekomme i stort antall på tre og betong på nye boliger og i næringsmiddelbedrifter. Støvlusene er normalt ikke skadelige, men kan forurense og ødelegge matvarer. Støvlus kan ikke stikke eller suge blod. Hvor legger melmøll egg? Den voksne møllen flyr i tussmørket. Hunnen legger opptil 300 egg løst i melet. Når larvene kommer ut av egget, begynner de å spise. Hele tiden spinner de en silketråd etter seg.

Folk spør også er det farlig å spise melmøll?

Ikke farlige å spise

- Det er ikke farlig for småbarn om de ved et uhell skulle få i seg melmøllarver.
Blir ikke kvitt melmøll? Varer som er lett angrepet, trenger man ikke nødvendigvis å kaste. For å bli kvitt problemet, kan man fjerne larver og spinn man ser og oppbevare produktet i fryser i ett døgn ved -18 °C. Varmebehandling er også et alternativ, og melsmalmott drepes etter en time ved 55 °C.

Og et annet spørsmål, hva hjelper mot møll?

Bli kvitt møll

  1. Finn ut hvor roten av problemet ligger.
  2. Begynn å bruke feromonfeller.
  3. Støvsug det berørte området regelmessig for å fjerne alle larver.
  4. Vask alle tekstiler, puter, sengetøy, gardiner og håndklær i det berørte området - møllarver liker dette like godt som klær.

By Bluefarb

Hva defineres som skadedyr? :: Hva renser levra?
Nyttige lenker