Hjem > H > Hvilken Linje Må Man Gå For Å Bli Programmerer?

Hvilken linje må man gå for å bli programmerer?

Studere koding/programmering etter vgs:

Du kan ta studiespesialiserende linje, med matte R1 eller matte s1 og s2, da dette kreves for å komme inn på studiet "Informatikk: Programmering og systemarkitektur". Les mer om dette studiet her.

Les mer

Ta dette i betraktning, hva tjener en front end utvikler?

Det er betydelig forskjell på hvilken lønn menn og kvinner har i dette yrket. Menn tjener i snitt 682.920kr i året, 8% mer enn kvinner som i snitt tjener 632.040kr i året. Også, hvorfor lære om koding? Uansett hvor enkle eller avanserte oppgaver de løser så trenger de koder for å forstå hva de skal gjøre. Alle disse digitale tingene må programmeres for å utføre sine oppgaver. Derfor er det å forstå koding noe av det mest nyttige du kan lære deg, i alle fall om du tenker på dine karrieremuligheter.

Hvorfor programmere i skolen?

Programmering eller programmering i skolen begrunnes ofte med at det er nødvendig kompetanse for å lære, arbeide og leve i dagens og morgendagens samfunn. Dette refereres ofte til som kompetanser og ferdigheter for det 21. Man kan også spørre er python vanskelig? Det er lett å lære

Python er et veldig kraftfullt og anvendelig språk, men det er også logisk bygd opp og lett å lære. Det minner veldig om det engelske språket, det er intuitivt og derfor lettere å lære enn de fleste andre programmeringsspråk.

Angående dette, hvor mye tjener en dataingeniør?

Det er en liten forskjell på hvilken lønn kvinner og menn har som dataingeniør. Kvinner tjener i snitt 614.760kr, ca 5% mindre enn menn som i snitt tjener 647.880kr i året. Den øverste kvartilen (de 25% med høyeste lønn) hadde i 2017 en gjennomsnittslønn på 729.240kr. Hvor mye tjener en it? Tall fra SSB viser at en IT konsulent hadde en lønn på 678.000kr i 2017. Dette er gjennomsnittstall på tvers av kvartiler, kjønn og antall år med erfaring.

Så, hva skal til for å bli spillutvikler?

Veien til å bli spillprogrammerer er mange. Mange er utdannet innen informatikk eller annen datateknisk utdanning. Flere institusjoner i Norge tilbyr egne spillrelaterte utdanninger. Er advokat godt betalt? Men dette er bare et gjennomsnitt. Nye advokater kan tjene f. eks 400.000 i året (og tjene mer etterhvert), mens advokater som er f. eks partnere i store firmaer, kan tjene flere millioner.

Derav, hvilken advokat tjener mest?

Schjødt øverst

Erling Ueland Schjødt, managing partner i Schjødt, var den best betalte advokaten i Norge i fjor, med en skattbar inntekt på 32,1 millioner kroner. Bak han følger Einar Caspersen og Dag Sigvart Kaasa fra Schjødt, som begge noterte seg for 26,6 millioner kroner i ligningsinntekt i fjor.

By Priscella

Hvordan få noen til å like deg over snap? :: Hvor mye tjener programmerere?
Nyttige lenker