Hjem > H > Hvordan Ble Det Engelske Språket Til?

Hvordan ble det engelske språket til?

Språkets utvikling. Engelsk kan føres tilbake til de nært beslektede dialektene som ble snakket av de germanske stammene som på 400- og 500-tallet underla seg store deler av England.

Les mer

Hvordan blir det norske språket påvirket av engelsk?

Engelsk er det språket som påvirker norsk mest. Uttrykk som " å chille", "joine" og "chatte" forekommer hyppig i ungdomspraten. Det er heller ikke vanskelig å se hvor uttrykk som "Han ruler!" eller "Den boka suger!" stammer fra. Det er ikke fullt så vanlig at voksne bruker slike ord og uttrykk. Tilsvarende, hvordan kom det engelske språket til australia? Språket har sin opprinnelse i Australia for mer enn 250 år siden, det oppsto etter at bosettere fra Storbritannia og Irland kom til landet. Det er et språk som er fylt med humor - hvis en australier for eksempel sier noe er 'så rett som en hund sitt bakben', så betyr det at det er alt annet enn rett!

Hvor mange språk finnes det i verden i dag?

Anslagene over hvor mange språk det finnes i verden i dag, varierer mellom rundt 6000 og 7500, blant annet på grunn av problemene med å definere skillet mellom språk og dialekter. Det toneangivende registeret og forskningsprosjektet Ethnologue opererer per 2013 med tallet 7105. Ta dette i betraktning, hvor mange fransktalende land er det i verden? Utbredelse og bruk. Fransk er offisielt språk i over 30 land, er et av FNs offisielle språk, og tales av i underkant av 300 millioner mennesker som første eller annet språk på fem kontinenter.

Er engelsk et fremmedspråk?

Skolefagene. Engelsk er et obligatorisk fremmedspråklig fag i norsk skole og starter allerede på 1. trinn. Faget er et gjennomgående fag og inngår i læreplanene for både grunnskolen og videregående opplæring. Deretter, hvorfor er det viktig å lære seg engelsk? Selv i områder der snakker flere språk er engelsk høyt verdsatt, som i diplomati og utdanning, for eksempel – det globale språket vårt fortsetter å dominere. Å kunne kommunisere effektivt på tvers av landegrenser og bedrifter er viktig i dagens geografiske og kulturelt mangfoldige arbeidsplasser.

Dessuten, har engelsk flere ord enn norsk?

Er det færre enn i engelsk? Det finnes ikke noe sikkert svar, men det er i alle fall over 300 000 i norsk og nærmere 500 000 i engelsk. Ellers kan man sirkle inn ulike tall på grunnlag av nærmere bestemte kriterier. Så, hvilke språk har norsk blitt påvirket av? Dagens norsk er på mange måter et hybridspråk, altså et språk med flere kilder: gammelnorsk, antikke språk, lavtysk, dansk og engelsk.

  • 1) Gammelnorsk. Hovedkilden til det norske språket er gammelnorsk – også kalt norrønt.
  • 2) Antikke språk.
  • 3) Lavtysk.
  • 4) Dansk.
  • 5) Engelsk.
  • Bokmål og nynorsk.

Hvordan har det norske språket endret seg?

For språket vårt blir påvirket og forandret hele tiden, ikke minst på grunn av den store flommen av mennesker som strømmer til landet vårt fra alle verdens grenser. De er med på å globalisere det norske språket. I arbeidslivet blir flere og flere mennesker en del av globaliseringen til det norske språket.

By Quintina Storr

Hvordan ble vi kvitt kopper? :: Hvordan ble det to skriftspråk?
Nyttige lenker