Hjem > H > Hvordan Vise Til Kilder I Teksten?

Hvordan vise til kilder i teksten?

Referanser i teksten. I teksten plasserer du referansene dine i parenteser, med etternavn på forfatteren(e), årstall og eventuelt sidetall, slik: (Fangen 2010: 72). Forfatteren er her Fangen, årstallet 2010 er det årstallet denne utgaven av boka ble gitt ut, og sidetallet referansen viser til er 72.

Les mer

Hvordan skrive kilder uten forfatter?

«Tittel.» Nettside. Hentet fra: URL (Lastet ned: Lesedato). Eks. 1: [1] Universitetet i Stavanger. Hvordan skrive en bildetekst? Kriterier for gode bildetekster

  1. identifiserer klart hva bildet viser,
  2. er konsis,
  3. viser hvorfor bildet er relevant for artikkelen,
  4. setter bildet inn i en kontekst,
  5. gjør leseren interessert i artikkelen,
  6. består av tittelen på det bildet viser eller en eller flere korte setninger.

Hvilken Referansestil?

Det finnes mange ulike måter å henvise fra kilden brukt i teksten til referanselisten. Dette kan for eksempel være stiler som i teksten oppgir forfatter og årstall, fotnoter eller et nummer for referansen. Hvilken stil du skal bruke er avhengig av faget du studerer. Man kan også spørre hvordan referere til rapport? NOU (Norges offentlige utredninger)

  1. I TEKSTEN: (NOU 2000: 12, s. 33).
  2. I LITTERATURLISTA: TRYKT KJELDE: NOU 2000: 12. (2000).
  3. I ENDNOTE: Legg inn som «Government document». Fyll ut feltene Author (legg inn NOU år: nummer med komma til slutt), Year, Title, URL.

Hvordan skrive kildehenvisning til bok?

Etternavn, Initial. (År). Tittel på boken i kursiv. Sted: Utgiver. Så, hvordan legge inn kilder i word? Opprette kildeliste

Klikk der du vil sette inn kildelisten. i Avsnitt-gruppen på Hjem-fanen. Klikk på Sett inn kildeliste på Referanser-fanen i Kildeliste-gruppen. Klikk på kategorien du vil inkludere i kildelisten, i Kategori-boksen.

Derav, hva er forskjellen mellom primærkilder og sekundærkilder?

Innenfor kildekritikk snakker vi gjerne om primærkilder og sekundærkilder. Hvis kilden du henviser til er basert på forfatterens egne tanker og forskning regnes det som en primærkilde. Hvis du velger å henvise til det forfatteren har tolket ut fra en annen kilde vil det regnes som en sekundærkilde. Også, hvordan henvise til sekundærkilder? Skal du likevel referere til sekundærkilde, må både sekundærkilden og primærkilden vises til i teksten. Du nevner først primærkilden, med årstall dersom det er kjent, og skriver «henvist i», «referert i » eller lignende, og så sekundærkilden.

Følgelig, hvordan bruke kildekompasset?

Velg din referansestil, og klikk på boksen som passer best for den kilden du skal bruke. Se hvordan referansen skal se ut, og følg veiledningen for EndNote eller Zotero om du bruker et av disse verktøyene.

By Kushner Topete

Hvordan referere til en nettside uten forfatter? :: Hvordan overføre iPhone til ny iPhone?
Nyttige lenker