Hjem > H > Hva Kan Arbeidsgiver Dekke Skattefritt?

Hva kan arbeidsgiver dekke skattefritt?

Gaver som du får etter å ha jobbet i bedriften i 20 år, og deretter hvert tiende år er skattefrie med et beløp inntil 8.000 kroner. Jubileums- eller oppmerksomhetsgave fra arbeidsgiver regnes ikke som skattepliktig inntekt for verdier inntil 4.000 kroner.

Les mer

Hva er fri telefon?

Fri telefon i arbeidsforhold er en av de mest vanlige godene arbeidstaker har i tillegg til lønn. Men mange føler skattlegging av telefonbruk er unødvendig. Når arbeidstaker er pålagt å ha mobiltelefon fra arbeidsgiver og har tilgang til privat bruk utenfor jobb, så skal de beskattes etter en sjablong. Hvordan føre fri telefon? Elektronisk kommunikasjon/fri telefon registreres på den ansatte ved lønnskjøring og rapporteres inn via a-meldingen. Hvilken lønnsart som benyttes avhenger av om det er en naturalytelse eller en utgiftsgodtgjørelse eller en kombinasjon av disse to.

Hva er Sjablongregelen?

Tilbakeføring av privat bruk (sjablongregelen)

Du vil bli skattlagt for 30 prosent av bilens listepris opp til 325 400 kroner (2021) og 20 prosent av det overskytende. Den skattepliktige fordelen skal likevel ikke overstige 75 prosent av beregnede samlede kostnader ved bilholdet.
Også, hva er en naturalytelse? Naturalytelser er goder som arbeidstakeren mottar i annet enn penger fra sin arbeidsgiver. Noen kaller det også for frynsegoder. Hovedregelen er at alle fordeler en arbeidstaker får er skattepliktig.

Også, hvordan verdsettes en naturalytelse?

Varer og tjenester skal verdsettes til omsetningsverdien i sluttbrukermarkedet. Den skattepliktige fordelen av en naturalytelse er differansen mellom omsetningsverdien i sluttbrukermarkedet og det mottakeren har betalt for ytelsen. Hva er Sjablongbeskatning? Fast sjablongbeskatning er et alternativ. Enkelt forklart skatter man for 30 % av bilens listepris som ny (fast beløp hver måned) i kombinasjon med en beregning på lønn (før firmabilfordel). Går du for dette alternativet kan du bruke bilen fritt privat.

Hva er grensen for skattefri inntekt?

Lønn - frikort

Hvis du ikke tjener mer enn 65.000 kroner samlet, vil denne inntekten være skattefri. Denne grensen blir kalt frikortgrensen.
Kan arbeidsgiver kreve at man bruker privat telefon i arbeid? SVAR: Arbeidsgiver har ikke anledning til å pålegge arbeidstakere å bruke sin private telefon i arbeidet. Om arbeidsgiver anser bruk av mobil som nødvendig for arbeidet til lærerne, må det stilles telefon til disposisjon for arbeidstaker. Eventuelt kan mobilbruken kompenseres.

Og et annet spørsmål, hvordan beskattes mobil?

Du står som abonnent (utgiftsgodtgjørelse)

Din skattepliktige fordel beregnes til det du faktisk får dekket av utgifter. Maksimalt skattlegges du for 4 392 kroner per år. Det har ikke noe å si om regningen allerede er betalt av deg eller om den sendes direkte til arbeidsgiver for betaling.

By Abbi Hovenga

Hva er EK tjenester? :: Hva er normal hvilepuls for en 50 åring?
Nyttige lenker