Hjem > H > Hva Er Ek Tjenester?

Hva er EK tjenester?

Dekning av telefon- og/eller internett-kostnader (EK-tjenester) for ansatte som kan bruke dette privat, må innberettes som en skattemessig fordel. Det maksimale skattepliktige beløpet er det samme uavhengig av antall tjenester du som arbeidsgiver dekker.

Les mer

Tilsvarende, hva regnes som elektronisk kommunikasjon?

Kort om elektronisk kommunikasjon – naturalytelse

mobiltelefon. fasttilgang til bredbånd. mobil tilgang til datakommunikasjon, for eksempel via trådløse nett.
Hvor mye kan man få i kjøregodtgjørelse? Statens satser for kjøregodtgjørelse er ikke samme sats som den skattefrie delen. I 2021 og 2022 er den skattefrie satsen 3,50 kroner, som gjelder for hele kjørelengden. Statens satser for yrkeskjøring (tjenestereiser) er nå på 4,03 kroner per km. Overskuddet som skattlegges som lønn blir 53 øre per kjørte kilometer.

Og et annet spørsmål, skal arbeidsgiver dekke bredbånd?

Mobil og bredbånd som betales av arbeidsgiver, men også brukes privat, er en fordel man skal betale skatt av. Det er egne regler for beskatning av mobiltelefon, fasttelefon, bredbånd og mobilt bredbånd – såkalte Ekom-tjenester. Nederst i artikkelen finner du linker til regelverket fra Skatteetaten. Hva betyr skattefordel? Jo flere utgifter du har, jo mindre vil du betale i skatt. Det vil si at skattefradrag betyr derfor at du ikke skal skatte på alle inntektene dine, men at du trekker fra en rekke utgifter og betaler skatt fra overskuddet til bedriften.

Er pensjon en naturalytelse?

Rettskilder om naturalytelser som del av lønn og pensjon. Så, er naturalytelser pensjonsgivende inntekt? Naturalytelser som innrapporteres og skattlegges, vil inngå i pensjonsgivende inntekt. En naturalytelse på 30 000 kroner per år vil gi en økning i alderspensjon per måned på 1 400 kroner, forutsatt 41 års opptjening og at arbeidstakeren utligner effekten av levealdersjustering ved å arbeide lenger.

Deretter, hva er skattefri naturalytelse?

Skattefrie naturalytelser

Gaver til ansatte er skattefrie inntil 5000 kroner per ansatt i løpet av et kalenderår. Det kan for eksempel være julegaver eller lignende. Slike gaver skal ikke rapporteres som lønn eller naturalytelse, nettopp fordi den ansatte ikke skal betale skatt for den.
Og et annet spørsmål, hvor mye skatt på personalrabatt? Personalrabatt er skattefri når rabatten ikke overstiger kr 8 000 pr. inntektsår, forutsatt at varen eller tjenesten omsettes i virksomheten. Rabatter som gis ansatte innen samme konsern behandles etter reglene om personalrabatter.

Hvor mye må man skatte av Personalkjøp?

Det fremgår av de nye reglene, at rabatten ikke kan overstige 50 prosent av omsetningsverdien i sluttbrukermarkedet for den enkelte vare eller tjeneste selv om beløpet er under kr. 7.000,-. Det betyr at du må betale full skatt dersom du av din arbeidsgiver får 60 prosent rabatt, også på en vare til kr. 4.500.

By Sarette

Hvordan påvirker skjermbruk søvn? :: Hva kan arbeidsgiver dekke skattefritt?
Nyttige lenker