Hjem > N > Når Plikter Arbeidsgiver Å Sende A-Melding Om Endringer I Arbeidsforhold?

Når plikter arbeidsgiver å sende a-melding om endringer i arbeidsforhold?

Hvordan og når skal det rapporteres

Arbeidsgivere og andre opplysningspliktige skal levere a-melding minst én gang i måneden (den 5. i hver måned).

Les mer

Dessuten, hvordan registrere en ansatt?

Du melder ansatte inn og ut i Arbeidsgiver- og arbeidstakerregisteret (Aa-registeret) når du sender inn a-meldingen. Rapporterer du ansatte til Oppdrags- og arbeidsforholdsregisteret (OAR), skal du ikke informere om dette arbeidsforholdet i A-meldingen og merke de ansatte med uten arbeidsforhold. Når skal utbetaling av lønn rapporteres via A ordningen? A-meldingen skal rapporteres etter kontantprinsippet, og frist for første rapportering av første a-melding er 5. februar for lønn og ytelser utbetalt i januar 2019. A-meldingen skal sendes inn minst en gang i måneden og senest den 5. i påfølgende måned.

Dessuten, hvordan rapportere arbeidsgiver?

Du kan alltid kontakte Arbeidstilsynet på telefon 73 19 97 00. Du kan også spørre hvordan rapportere lønn? Har du ansatte, eller utbetaler lønn, pensjoner eller andre ytelser, har du opplysningsplikt i a-ordningen og skal levere a-melding. Opplysningsplikten gjelder plikt til å gi opplysninger om arbeidsforhold, lønn og andre ytelser, forskuddstrekk, arbeidsgiveravgift, finansskatt på lønn og utleggstrekk på skatt.

Hvem skal betale finansskatt?

Hvem skal betale finansskatt? Finansskatten gjelder i utgangspunktet alle arbeidsgivere som utøver aktiviteter som omfattes av næringshovedområde K - Finansiering- og forsikringsvirksomhet - i SSBs Standard for Næringsgruppering (SN2007). Hva regnes feriepengegrunnlaget av? Brutto månedslønn 2022 + (Feriepengegrunnlag 2021 x 0,12) – (Brutto månedslønn 2022 / 26 virkedager) x 30 virkedager. Eksempel: Har du fem uker ferie, og feriepengegrunnlaget ditt for 2020 er 500.000 kroner, og brutto månedslønn er 45.000 kroner, vil du få 53.077 kroner i feriepenger.

Hvordan korrigere a melding?

Sender du a-melding direkte i Altinn, må du alltid bruke erstatningsmelding for å rette feil eller mangler. Oppgi at du ønsker å erstatte en tidligere innsendt melding, hvilken melding det gjelder og hvilken måned du ønsker å erstatte. Er feriepenger med i feriepengegrunnlaget? Vederlag som ikke er betaling for arbeid inngår ikke i feriepengegrunnlaget. Eksempler er fjorårets feriepenger, sluttvederlag, reise og diettgodtgjørelse, bilgodtgjørelse, andel av nettoutbytte (aksjer) og naturalytelser.

Dessuten, hva betyr ant gr lag?

Summen som står på Antall/Gr. lag på månedslønn er en lønnsteknisk post som systemet bruker, og må ha for å komme fram til rett utbetalingssum. Dersom en ikke skal ha lønn for en hel måned, justerer summen seg etter dette, og stemmer derfor ikke alltid med årslønn/basislønn.

By Ximenes Ascheman

Hvordan huske alle passord? :: Kan jeg se min a-melding?
Nyttige lenker