Hjem > H > Hvordan Finne Gamle Registreringsnummer?

Hvordan finne gamle registreringsnummer?

Snakk om glimrende service! Så må du finne ut om det gamle reg-nummeret fremdeles er ledig (noen andre kan jo ha tatt det nummeret i bruk i mellomtiden). Det kan du sjekke ved å sende en SMS med det gamle reg-nummeret til 2282, eller ringe din lokale Trafikkstasjon og sjekke om nummeret er i bruk.

Les mer

Er ZZ elbil?

Det er slett ikke sikkert at du legger merke til det, men på veiene rundt om i Norge finnes det noen elbiler som ikke er helt som andre elbiler. Enkelte elbilister kjører nå rundt med geografiske skilt – altså for eksempel SV, BS eller ZZ i stedet for EL, EK, EV eller EB. Kan man bruke personlige bilskilt i utlandet? Da kan du ikke kjøre i utlandet. Det er nemlig ikke tillatt å kjøre bilen inn i andre land. Over 5.000 personer har fått godkjent søknad om personlig bilskilt, og hele 14.000 har søkt.

Tilsvarende, hvor i landet kommer bilen fra?

Her kan du sjekke hvor i landet et skilt kommer fra. Bokstavkombinasjonen baserer seg ofte på hvilken trafikkstasjon som har utstedt registreringsnummeret. Tallseriene for biler og lastebiler er fra 10000 til 99999, mens for andre kjøretøy er det fra 1000 til 9999. Deretter, hvor kan man kjøre med svarte skilter? Hvor kan det kjøres:

De som er levert på sorte skilt eller uregistrert kan ikke kjøre på offentlig vei, men kun krysse denne. ATV registrert som traktor med hvite skilt kan benyttes på offentlig vei, dog ikke på motorvei.

Hvordan selge avskiltet bil?

Dere må levere omregisteringsskjema enten bilen er avskiltet eller ikke. Både selger og kjøper må signere. Dette skjemaet finner du på nettet, og det kan bare sendes inn. HER finner du eierskifte skjema. Hvordan avskilte MC? Skal bilen eller lettmotorsykkel vrakes, ikke brukes for en lengre periode eller du av andre grunner ønsker å avregistrere kjøretøyet, skal skiltene leveres til en trafikkstasjon. Skiltene oppbevares gratis på trafikkstasjonen i seks måneder. Etter seks måneder vil skiltene bli makulert. Vognkortet beholder du selv.

Og et annet spørsmål, hvordan levere skilt?

Ønsker du å avregistrere et kjøretøy må du levere inn skiltene til en trafikkstasjon. Skiltene oppbevares gratis på trafikkstasjonen i seks måneder. Etter seks måneder blir skiltene makulert. Du kan også sende skilt i posten, til trafikkstasjonens postadresse. Hvor mye koster det å få nye skilt? Prisen på ett skilt er 60 kroner, ett sett på to skilt koster 120 kroner.

Ta dette i betraktning, hvem kan hente ut skilt?

Hvis noen andre skal hente dem for deg, må du skrive en skriftlig fullmakt til den som skal hente de ut og legge ved kopi av din legitimasjon. I tillegg må den du gir fullmakt legitimere seg. Forsikring, EU kontroll og alt ellers må være i orden før skiltene blir levert ut.

By Prudhoe Norr

Er det garanti på AirPods? :: Hvor mye koster det å få skilter på en bil?
Nyttige lenker