Hjem > H > Hva Er Forskjell På Bostedsadresse Og Postadresse?

Hva er forskjell på bostedsadresse og postadresse?

Du kan ikke ha flere folkeregistrerte bostedsadresser, men du kan legge til en postadresse uten at det endrer din folkeregistrerte bostedsadresse. Postadressen blir da brukt av Skatteetaten og de fleste andre statlige myndigheter. Du må selv melde adresseendring til Posten for at all posten din skal komme frem.

Les mer

Hva er bosted?

Fast bosted betyr at barnet bor kun med den ene forelderen og har samvær med den andre. Delt fast bosted betyr at barnet bor (har fast bosted) hos begge foreldrene. Foreldrene avtaler selv hvor mye tid barnet skal bo hos hver, og må også avtale hva som skal være barnets bostedsadresse. Hva regnes som fast bopel? En bopel er tilholdsstedet, eller boligadressen til en person. Bopelen vil normalt være personens postadresse og besøksadresse, og være registrert i folkeregisteret. Juridisk har en persons bopel betydning i saker rundt retter og plikter som stemmerett, verneplikt, skatteplikt eller statsborgerrett.

Er det lovpålagt å melde flytting?

Etter folkeregisterloven § 6-1 har man plikt til melde fra til skattekontoret hvis man flytter til en annen kommune. Dette må man gjøre innen åtte dager etter flyttingen. Ifølge den gamle folkeregisterloven kunne man straffes med bøter hvis man ikke meldte fra om flytting. Angående dette, kan ektefeller ha ulik bostedsadresse? Svar: I utgangspunktet er det ingenting i veien for at dere kan bo på forskjellige adresser. Ekteskapet som institutt bygger likevel på en forutsetning om at dere bor sammen. Det gjøres derfor oppmerksom på at hver av dere vil ha rett til å ta ut øyeblikkelig skilsmisse dersom samlivet har vært avbrutt i minst to år.

Kan man ha adresse i en postboks?

Dersom leietaker ønsker all post levert til postboksen, også den som er adressert til bolig-/besøksadresse, må det meldes adresseendring fra bolig-/ besøksadresse til postboksadressen. Adresseendring meldes på posten.no. Også, er foreldrerett og foreldreansvar det samme? Å ha full foreldrerett innebærer at man har foreldreansvaret alene. Dersom foreldrene ikke var gift eller samboere da barnet ble født, vil det være mor som får foreldreansvar alene, med mindre noe annet er avtalt.

Når den ene forelderen flytter?

Ved fast bosted hos den ene og samvær med den andre

Den forelderen som barnet har fast bosted hos, kan ta avgjørelsen om flytting alene, og skal i så fall varsle den andre tre måneder før flyttingen. Dersom den som har samvær med barnet flytter, har også han eller hun plikt til å varsle tre måneder før flyttingen.
Ta dette i betraktning, hva er forskjellen på delt fast bosted og fast bosted? Den største forskjellen mellom fast bosted hos én forelder og delt bosted, er at begge foreldrene må samtykke til større beslutninger som omhandler det å ha barnet boende fast hos seg. Dette betyr at foreldrene trenger samtykke fra den andre for å kunne flytte med barnet ut av kommunen.

Angående dette, skal studenter melde flytting?

Du velger selv om du vil melde flytting når du flytter hjemmefra for å gå på skole eller for å studere. Å melde flytting vil si at du endrer adressen din i Folkeregisteret. Vanligvis må du gjøre dette innen åtte dager etter at du har flyttet, men for deg som er elev eller student er dette helt frivillig.

By Gut Molfetta

Når regnes man som utvandret? :: Hva er nyhetsoppdatering på Facebook?
Nyttige lenker