Hjem > H > Hvilke Land Har Æ Ø Å?

Hvilke land har Æ Ø å?

Forskjellen mellom det dansk-norske alfabetet og det svenske alfabetet er at en i Sverige anvender Ä i stedet for Æ og Ö i stedet for Ø. Bokstavrekkefølgen er også ulik på svensk: Å, Ä, Ö, mens norsk har Æ, Ø, Å.

Les mer

Har de Æ Ø å i Danmark?

Dansk er det som vanlig ikke noe problem med i skrift (da er det som kjent verre med talemålet) – moderne dansk har nøyaktig samme rekkefølgen på de tre siste bokstavene som norsk, nemlig Æ – Ø – Å. Hvilke ord brukes for de norske bokstavene æøå? Bokstavene Æ Ø Å

  • Lang Æ: bær, lærer, nær, skjære, trær, ære, ærlig.
  • Kort Æ: færre, lærd, nærmere, æsj.
  • Lang E: bevæpne, Cæsar, gælisk, sæd, æser.
  • Kort E: væske, trædd.

Hvor mange bokstaver har det danske alfabetet?

Vi har 29 bokstaver i alfabetet, men en av dem er bannlyst. I forhold til dette, har de å i sverige? I tillegg til de vanlige bokstavene i det latinske alfabetet, A–Z, har det svenske alfabetet de tre bokstavene «Å», «Ä» og «Ö». Disse tre bokstavene er ansett som egne bokstaver i svensk, og sorteres etter «Z», slik som ovenfor.

Hvor mange snakker dansk i verden?

Dansk er et østnordisk språk av den østskandinaviske (kontinentale) gruppe som tales av rundt 6 millioner mennesker, fortrinnsvis i Danmark, i Sydslesvig, på Færøyene, Grønland og på Island. Folk spør også hvor mange bokstaver er det i det nordsamiske alfabetet? Det nordsamiske alfabetet består av desse bokstavane (i denne rekkjefølgja): a, á, b, c, č, d, đ, e, f, g, h, i, j, k, l, m, n, ŋ, o, p, r, s, š, t, ŧ, u, v, w, x, y, z, ž

Du kan også spørre hvordan skrive æøå på engelsk?

Språket som brukes i bookingsystemene er engelsk. De norske bokstavene Æ, Ø og Å må oversettes hvis de skal fungere i disse systemene. Å blir ofte til AA (av og til A), Æ blir til AE (av og til A) og Ø blir til OE (av og til O). Hvor kommer bokstaven å fra? Bokstaven er opprinnelig en tysk oppfinnelse, og kom til Sverige gjennom boktrykkerkunsten, der den ble brukt blant annet i Olaus Petris katekisme og i Nya testamentet 1526. Den ble ønskelig da den lange a, som på norrønt ofte skrives á eller aa, gikk over til en å-lyd.

Ta dette i betraktning, hva heter alfabetet vi bruker i norge?

Det norske alfabetet byggjer på det latinske alfabetet. Det finst i hovudsak 29 bokstavar i det norske alfabetet. Alfabetet blir ofte kalla det dansk-norske alfabetet av di alfabetet er likt for språka nynorsk, bokmål og dansk.

By Valry Bickham

Hva kjennetegner norsk i dag? :: Er det vanskelig å lære italiensk?
Nyttige lenker