Hjem > H > Hvilke Dyr Spiser Sel?

Hvilke dyr spiser sel?

Steinkobber er selv mat for andre. Det er kjent at spekkhoggerne langs norskekysten forsyner seg av sel. Men omfanget av dette og effekten på bestanden av steinkobbe er foreløpig ikke kjent. Det er også observert, blant annet i Storbritannia, at store haverthanner kan drepe og spise steinkobber, særlig unge dyr.

Les mer

Angående dette, hva ligner på delfin?

Nisene er de minste av alle hvalene og generelt mindre enn delfiner, som de ellers ligner mye på. Evolusjonært er de derimot noe eldre enn delfinene. I tidligere tider var det vanlig at fiskere og sjøfolk kalte alle små sjølevende delfinlignende pattedyr for niser, men det var ikke riktig. Ta dette i betraktning, hva spiser en sjøku? Sjøkuer er en pattedyrorden. De fire artene i ordenen er de eneste nålevende pattedyr som bare lever av plantekost og som samtidig er fullstendig tilpasset et liv i vann.

Hva heter de dyrene som legger egg?

Dyrleggeregg

KlasseEggtypeAvkom
PattedyrMacrolecithale egg hos kloakk- og pungdyr, microlecithale hos placentale pattedyrUngene lite utviklet, uklart larvestadie hos kloakk- og pungdyr, direkte utvikling hos morkakedyr
Hva er størst Megalodon eller blåhval? Et kjevebein på en meter avslører at verdenshavene en gang ble patruljert av gigantiske skapninger. Blåhvalen er det største dyret som noen gang har eksistert – trodde vi.

Ta dette i betraktning, hva er det høyeste dyret i verden?

Fakta om sjiraff. Sjiraffen er verdens høyeste nålevende dyr, hvor den aller høyeste er målt til nærmere seks meter! Sjiraffen er en art av partået klovdyr i sjiraffamilien. Den er regnet som sårbar (truet) på verdensbasis, med varierende grad av alvorlighet blant underartene. Hva er felles for alle pattedyr? Alle pattedyr ammer ungene sine; de gir dem melk. Melken produseres i melkekjertler, store kjertler som stammer fra omdannede svettekjertler. En patte har bare én åpning, ytterst på en spene (papilla mammae, brystvorte hos mennesket). De eggleggende kloakkdyrene mangler egentlige patter.

Deretter, finnes det pattedyr som legger egg?

Nebbdyret er eneste nålevende art i slekten Ornithorhynchus, som er eneste slekt i familien Ornithorhynchidae. Kloakkdyrene omfatter ellers fem nålevende arter av pattedyr, som alle legger egg, i stedet for å føde levende unger. Nebbdyret tilhører dessuten de få artene av pattedyr som har gift. Du kan også spørre hvilket pattedyr lever lengst? Blant landdyrene er det den indiske elefanten som lever lengst. En hunn i Taronga park Zoo i Sydney ble 69 år gammel, og man regner med at dyr i fangenskap blir eldre enn dyr som lever fritt. Man kjenner også til eksempler på afrikanske elefanter som er blitt 55 år gamle.

Dessuten, er maursluker pattedyr?

Maurslukere er pattedyr som utgjør en underorden av gomlere. Den mest kjente arten er kjempemaursluker. Maurslukere finnes i store deler av Sør- og Mellom-Amerika. De lever av insekter, hovedsakelig maur og termitter.

By Fons Arcilla

Hvor mye penger skal man starte med i millionær? :: Hvor mange pattedyr i verden?
Nyttige lenker