Hjem > H > Hva Skjer Med Korallrevene?

Hva skjer med korallrevene?

Korallrevene er truet

De blir ødelagte av uforsiktige turister, overfiske og skadelige fiskemetoder som trålfiske. I tillegg er det en stor trussel at havet blir surere på grunn av de høye CO2-utslippene våre. En stor del av CO2-utslippene e av uforsiktige turister, overfiske og skadelige fiskemetoder som trålfiske.

Les mer

Hvor ligger verdens største korallrev?

Verdens største korallrev

Utenfor den nordøstlige kysten av Australia ligger Great Barrier Reef. Det er et korallrev på hele 348 000 kvadratmeter.
Hvorfor dør korallrev? Rundt 1500 forskjellige fiskearter oppholder seg ved revet. Revet er hardt rammet av stigende vanntemperaturer og forurensing. Høye temperaturer fører til at koralene mister fargen sin, såkalt korallbleking. Rundt 30 prosent av korallene på revet døde som følge av unormalt høy vanntemperatur i 2016.

Hva er spesielt med norske korallrev?

Det er registrert flere enn 800 arter som lever på korallrevene i Norge. Det er funne korallrev langs hele kysten fra Viken til Troms og Finnmark, med unntak av langs sørlandskysten og helt øst i Finnmark. Polyppene bor i kalkskjelettene som danner korallrev. Dette er viktige leveområder for blant annet små krepsdyr. I forhold til dette, hva ødelegger korallrev? Selv om korallrevene bare funnes på 0,1 prosent av havbunnen, bor 25 prosent av alle marine arter der. Korallrevene kalles derfor for «havets regnskog». Verdens korallrev er imidlertid truet av global oppvarming. Både forsuring og oppvarming tar livet av korallene.

Du kan også spørre hva er korall?

Korallrev er rev (grunner i havet) bygd opp av kalkskjeletter. Disse stammer hovedsakelig fra koralldyr, men også fra andre organismer med kalkskall, som kalkalger. En enkelt koral kalles en polypp, og hver polypp lever på toppen av den forrige generasjonens kalkskall (eksoskjelett). Hva skjer med The Great Barrier Reef? Samlet sett har Great Barrier Reef mistet rundt halvparten av korallene siden 1995, ifølge forskerne. Hovedårsaken er global oppvarming og stadig varmere havvann. Varmere vann fører til hyppigere episoder med såkalt korallbleking, som skader korallene.

Også, hvor finner vi verdens korallrev?

Korallrev finnes fra Nordpolen til Sydpolen, fra havets overflate til adskillige tusen meters dyp. Korallrev i kalde havområder er ganske store og finnes ofte på dypere vann enn tropiske korallrev, som vanligvis ikke befinner seg dypere enn 80 meter. Så, hva er de største truslene mot korallrev? Mer enn en fjerdedel av verdens korallrev er allerede ødelagte. Mellom 50 og 70 prosent står i fare for å ødelegges i nær framtid. Blant de største truslene mot verdens korallrev er: Forurensning: Miljøgifter fra landbruk, industri, kloakk og andre kilder forgifter revene.

Også, hvordan går det med korallrevene akkurat nå?

På grunn av global oppvarming blir havene varmere og surere. Det gjør at stadig flere korallrev blekner og til slutt dør. Lokal forurensing, masseturisme og fiske med trålere ødelegger også for korallrevene. I løpet av de siste 30 årene har vi mistet halvparten av verdens koraller.

By Johny

Hvordan formerer korallrev seg? :: Hvor lang garanti på Nintendo switch?
Nyttige lenker