Hjem > H > Hvilken Elbil Bruker Minst Strøm?

Hvilken elbil bruker minst strøm?

Tesla bruker minst strøm

Ikke helt overraskende er det en Tesla som kommer ut med det laveste forbruket. Model 3 Standard Range ble målt til 12,2 kWt/100 kilometer. Denne bilen har for øvrig en offisiell rekkevidde på 448 kilometer, i NAF-testen klarte den 454,4 kilometer.

Les mer

Hvor mye strøm bruker en el bil på mila?

Elmotoren er svært effektiv. Elbilens motor utnytter opptil 90% av tilført energi. Mesteparten av energien går til fremdrift, i motsetning til en forbrenningsmotor som i tillegg bruker mye av energien på varme, støy og vibrasjoner. I gjennomsnitt bruker en elbil mellom 1 og 2,5 kW per mil. Også, hvordan regne ut strømforbruk elbil? Beregning av kostnader. Kostnadene for å lade bilen er avhengig av forbruk på bilen pr km og hvor mye du kjører. For enkeltheten skyld bruker vi et rundt tall på 200 Wh per km, eller 2 kWh per mil. Hvis du kjører 10 mil om dagen tur-retur jobb vil du bruke omlag 20 kWh (100 km * 200 Wh per km = 20.000 Wh = 20 kWh).

Er det årsavgift på elbil?

Full årsavgift

Fra 1. januar ble det imidlertid innført to nye avgifter på elektriske biler som det ikke er snakket like mye om: Trafikkforsikringsavgiften - den tidligere årsavgiften – er nå 2 975 kroner, og er dermed på nivå med bensin- og dieselbiler. Den tidligere miljørabatten som elbilene har hatt er fjernet.
Hvor mye koster det å lade elbil en måned? Den månedlige kostnaden er 7.316 kroner for en elbil, mot 8.9149 kroner for en vanlig. En forskjell på 1.833 kroner i måneden.

I forhold til dette, hvor mye koster det å lade en mobil?

EnhetTypisk kapasitet (Wh)Pris for fullading ved 3,2 kroner kWt
Mobiltelefon5 til 151,6 til 4,8 øre
Nødlader10 til 303,2 til 9,6 øre
Nettbrett20 til 406,4 til 12,8 øre
Bærbar PC40 til 10012,8 til 32 øre
Hvor mye må elbil betale i bom? De stedene du ikke får fritak, vil du få rabatter med din autopass-avtale. Stortinget har vedtatt at kostnaden ved bompasseringer for elbiler ikke kan overstige 50% av kostnaden for fossile biler.

Kan man lade elbil med vanlig stikkontakt?

Du kan lade bilen din med vanlig stikkontakt hvis anlegget er bygget for det. Da benyttes ladeledningen som ble levert med bilen. Den kalles for en Mode 2-kontakt, og er en spesialtilpasset ladekontakt. Maks ladestrøm vil kunne være mellom 8A og 16A, men regelverket tillater maks 10A ladestrøm. Hvor mye lader en hjemmelader? Raskere lading er én av mange gode grunner til å kjøpe en hjemmelader. Lading med stikkontakt gir en ladeeffekt på opptil 2.3 kW, mens en ladeboks gir en effekt på 3.7-22 kW.

Man kan også spørre hvor lang tid tar det å lade elbil med stikkontakt?

Ulike typer ladepunkter

Langsom elbillading – denne veggladeren er den vanligste typen ladepunkt for lading hjemme og er, som navnet antyder, den mest langsomme. En typisk elbil lades opp på 6 til 12 timer med en langsom elbillader.

By Citron Drowne

Er McDonalds mat usunt? :: Hvor mye strøm bruker en varmtvannsbereder?
Nyttige lenker