Hjem > H > Hvem Utnevner Kringkastingssjef?

Hvem utnevner kringkastingssjef?

Kulturdepartementet er NRKs generalforsamling, vedtar vedtektene og utnevner NRKs styre. Det er NRKs styre som ansetter kringkastingssjefen. Thor Gjermund Eriksen har dermed det øverste redaksjonelle ansvaret i Norges største mediebedrift, NRK. Han har vært kringkastingssjef siden 2013.

Les mer

Følgelig, hvor mange radiokanaler har nrk?

Før hadde ikke publikum noe alternativ til NRKs tilbud, nå ble NRK et av mange valg. Det betydde at NRK også måtte justere sitt tilbud i takt med den nye medieverden. I 1984 kom radiokanal nummer to, i 1993 fikk vi trekanalradioen og i dag har NRK 14 radiokanaler. Ta dette i betraktning, hva trenger jeg for å se nrk? NRKs radio og TV-tilbud er fritt tilgjengelig og det er ikke nødvendig med abonnement hos signalleverandør for å ta inn disse sendingene. For å kunne ta inn NRK må din TV ha innebygd digital dekoderteknologi (DVB-T/MPEG4). Slik teknologi finnes i alle nyere TV-er.

Man kan også spørre når fikk nrk flere kanaler?

I forbindelse med digitalisering av radiodistribusjonen, ble det plass til flere kanaler, og NRK opprettet i perioden 19 en rekke digitale kanaler, som Alltid Klassisk (1995), og Alltid Nyheter (1997), som sender nyheter og aktualitetsmagasiner døgnet rundt. Ta dette i betraktning, hvem ansetter nrk sjef? Kringkastingssjefen er administrerende direktør og ansvarlig redaktør i Norsk rikskringkasting (NRK). Han eller hun blir ansatt av NRKs styre, som i sin tur er utnevnt av Kulturdepartementet.

Og et annet spørsmål, hvem har vært kringkastingssjef?

Dette er første gang at en kvinne ansettes i stillingen. Fürst Haugen ble presentert som ny NRK-sjef av styreleder Birger Magnus torsdag. Hun overtar etter Thor Gjermund Eriksen som har hatt stillingen siden 2013, og blir med det landets første kvinnelige kringkastingssjef. Hvilke norske radiokanaler finnes?

KanalStørste eiereOppstart
NRK P2Den norske stat1984
NRK P3Den norske stat1993
NRK KlassiskDen norske stat1995
NRK Alltid NyheterDen norske stat1997

Hva er DAB frekvens?

Mens FM-nettet er plassert fra 87,5 til 108,0 MHz er DAB/DAB+ frekvensene rundt det dobbelte, fra 174–240 MHz, selv om bare litt av båndet benyttes. Digitale bordradioer krever ikke mye av antennen. Hvordan finne kanaler på DAB radio? En DAB-radio har en automatisert søkefunksjon for å finne, og liste opp alle kanaler i ditt område. Første gang radioen slås på, gjør den dette søket automatisk, og lager en kanalliste som viser alle kanaler innen rekkevidde. Dette søket gjøres bare første gang radioen slås på, eller når man aktiverer det selv.

I forhold til dette, hvordan få inn nrk uten dekoder?

Bor du slik til at du ikke tar i mot signalene fra det digitale bakkenettet med vanlig antenne vil NRK hjelpe deg med tekniske installasjoner slik at du får et NRK-tilbud. Ta i slike tilfeller kontakt med NRKs Publikumsservice på telefon 23 04 70 00 eller send en e-post til [email protected].

By Bevan

Kan jeg se TV uten dekoder? :: Hvorfor lyser Sonos grønn?
Nyttige lenker