Hjem > H > Hva Trekker Mest Data?

Hva trekker mest data?

Nettleseren vil selvfølgelig være den aller største dataspiseren for mange. Her er det ikke så mye annet å si enn at vil du kutte ned på regningen, må du kutte ned på surfingen. Og ikke minst: Bruk mobiltilpassede sider der de fins. Men hos andre apper og tjenester er det mye du kan gjøre for å spare på kvota.

Les mer

Hva bruker jeg mobildata på?

Men vet du hva du bruker mest mobildata på? Sjekk på mobilen! På en Iphone finner du det under «Mobilnett» i «Innstillinger». På Android-mobiler finner du det under «Databruk» og «bruk av mobildata» i «Innstillinger». Hvor mye internett bruker en film? Databruken på streaming, som Netflix, er gjerne høy, og det kan fort ryke 1 GB i timen når du ser film i standard oppløsning. Velger du å se film i HD eller ultra-HD, kan du både doble og tredoble GB-forbruket. Å se video og film er desidert den aktiviteten som sluker mest data.

Hvor mye data bruker en film på Netflix?

På Netflix for eksempel varierer databruken fra rundt 1 GB data hver 6. time for lav kvalitet til 3 GB eller mer hver 1. time for høy kvalitet. Noen tjenester vil også bruke mer. I forhold til dette, hvor mange mbit krever netflix? Et Standard- eller Premiumabonnement fra Netflix. En tilkoblingshastighet på minst 5 megabits per sekund. Videokvaliteten er satt til Automatisk eller Høy.

Hvor mye er 100 GB i bruk?

For 100 GB får du 125 timer strømming av VG-TV, 85 timer strømming av NRK nett-TV, 40 timer strømming av Netflix. Dermed er også underholdning for hele familien sikret på tur. Hvor mange GB trenger jeg på mobilen? Gå til Innstillinger > Lagring og bruk. Der kan du se hvor mye plass du bruker, og ikke minst hva det er som tar opp plassen på telefonen.

Også, hvor mye data trenger jeg hjemme?

hvor mye datatrenger

AktivitetEstimert databruk
Strømme videor, TV eller filmer8 MB per minutt
Online spill375 kB per minutt
Surfe på Internett942 kB per side
Publisere et bilde på sosiale medier819,2 kB per bilde
Hvor mange GB trenger jeg på hytta? Med andre ord: Planlegger du to timer videostrømming hver helg (fredag og lørdag) i HD-kvalitet må du minst ha 8 GB data i måneden, gjerne mer. Om flere skal strømme video på andre enheter i tillegg må det plusses på – i tillegg til «vanlig» internettbruk som bruk av nettaviser, e-post og lignende.

Du kan også spørre hvilke apper bruker mye data?

På Android:

På Android kan du få oversikt over mobildatabruken ved å gå til Innstillinger og velge Databruk. Her får du en totaloversikt, sortert etter kalendermåned. Bla litt ned, så vil du se databruken sortert etter apper. Du kan klikke på hver av dem for å se detaljer.

By Calie Marander

Hvor mange Mbit krever streaming? :: Hvor mye 4g bruker en fotballkamp?
Nyttige lenker